Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akkor is gond valamiért a...

Akkor is gond valamiért a túlsúly, ha semmi eü problémát nem okoz terhesség alatt? Miért?

Figyelt kérdés
Nincs se magas vérnyomásom, se terhességi cukrom, van egy két évesem, akivel rohangálok egész nap, ésszel eszem, de mivel jelentős túlsúlyról indultam, természetesen most sem vagyok sovány. Első babánál sem voltam, de most több vagyok. A védőnő meg ijesztget, és folyton válogatott kifejezésekkel ecseteli, hogy kövér vagyok. Tudom, de ezen nem fogok már változtatni úgy sem a hátralevő 10-12 hétben, nem? Akkor minek jó ijesztgetni?
2015. aug. 5. 16:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
66%
1. vagyok. Azért repedsz könnyebben, mert a zsír nem rugalmas, nem nyúlik, hanem szakad. Nekem ezt a dokim mondta.
2015. aug. 5. 20:06
 12/21 A kérdező kommentje:

Ez utóbbit nem kommentálom.

Ha szerinted ebben van igazság, akkor higgy benne! Mindenkinek köszönöm a választ.

2015. aug. 5. 20:10
 13/21 anonim ***** válasza:
42%
én egy túlsúlyost ismerek csak, rendkívül nehezen jött össze a baba, és aztán a terhesség 26. hetében szétrepedt a magzatburok, kora babája van, a többit nem is írom
2015. aug. 5. 20:14
 14/21 anonim ***** válasza:
18%
Pontosan. A zsír nem tud nyúlni, emiatt van a gátszakadás. Ezen kívül a bőröd hozzászokik a kinyúlt állapothoz, nem fog olyan szépen visszamenni, ha fogyni akarsz sem. Plusz ott vannak a srtiák, a kövérek nem ússzák meg. Meg egyébként is, szerinted büszke lesz a gyereked egy szétfolyó dagadt anyára?
2015. aug. 5. 20:21
 15/21 anonim ***** válasza:
27%
Ha nem akarsz, nem hiszel benne. Nézd meg egy kötőszövet metszeti rajzát, a zsír hozzá tartozik (túlsúlyosan ha összecsippenti valaki a bőrét, vastagabb, mint annak, aki gebe).
2015. aug. 5. 21:21
 16/21 anonim ***** válasza:
80%
Az a baj, hogy a cukor, a vérnyomás csendesen jön. Sok túlsúlyos mondja, hogy semmi bajom, aztán hirtelen cukros lesz, magas lesz a vérnyomása és szedheti a halom gyógyszert. Mondom ezt úgy, hogy én is az vagyok. 100 kg-val estem teherbe. és 121 kg-val mentem szülni. Tökéletes volt a cukrom, vérnyomásom, jól éreztem magam, rohangáltam összevissza. A férjem mindig röhögött, hogy vékony kismamák, hogy vánszorognak tanácsadáson és meg ugrálok, mint a bolha. Most is próbálok fogyózni, nem sok sikerrel. Nem akarok ilyen súlyfelesleggel megint terhes lenni. Mert eleve volt rajtam felesleg, maradt rajtam és tudom, hogy a következő terhességnél még több maradna rajtam. Engem is szidott a védőnő és teljesen jogosan, mert volt a végén olyan hónap, hogy 6 kg-ot híztam (karácsony volt éppen), a doki is megszidott, hogy ez így nem jó. Igazuk volt. Lehet annyira elég az ijesztgetés, hogy nem szedsz fel te is esetleg egy hónap alatt 6 kg-ot.
2015. aug. 5. 22:46
 17/21 anonim ***** válasza:
85%

14 de bunkó egy ember vagy!

Szerinted valaki azért szégyelli az anyját, mert kövér. ha anyád kövér lett volna akkor letagadtad volna? Undorító egy ember vagy. Nem egy kövér anyát ismerek, aki nagyon csodálatos anya és imádja a gyereke. Az egyik barátnőmmel beszélgettem múltkor, aki túlsúlyos és zavarja. A 12 éves vékony kislánya azt mondta neki, hogy nekem nem számít anya, hogy vékony vagy kövér vagy, te vagy a legszebb anyuka a földön. Te aztán szép erkölcsi mintát adsz át a gyerekeidnek.

2015. aug. 5. 22:53
 18/21 anonim ***** válasza:
36%
Nem az a lényeg,hogy a gyerek szégyel e,hanem az,hogy fel tudd nevelni.Azért a sok mindenben károsítja a szsrvszdtet.
2015. aug. 6. 06:46
 19/21 anonim ***** válasza:
16%
Bocs.szervezetet.
2015. aug. 6. 06:47
 20/21 anonim ***** válasza:
75%

Hármat szültem jelentős túlsúllyal. Engem az ultrahangon csesztettek folyton - amikor nem a saját orvosom csinálta - hogy a vastag hasfalam miatt nem látják rendesen a babát.

Mind a három császár volt, az utolsónál mondta a doki, hogy nem lesz könnyű kibontogatni a varratokat, de végül viszonylag hamar ment, viszont utána nagyon hosszú ideig varrt. De nem tudom hogy ez a kövérség miatt volt, vagy a két előző császártól. Ja, és az első két császárnál begyulladt a seb, akkor mondta egyszer az ügyeletes orvos, hogy duciknál ez gyakran előfordul.

2015. aug. 7. 13:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!