Ki mikor kezedet el beszerezni mindent a babócájának, és mik azok amire első hetekben feltétlenül szüksége lesz?
a nagyobb dolgokkal képben vagyok mint pl. babakocsi,hordozó,kiságy meg ilyenek..inkább az apróságok érdekelnének ruhácskák,miből mennyi, milyen méret,meg a többi pipere cuccok...
ágynemű ,takaró...?
Az én gyerekem 4150 g-mal született, így az 56-os ruhákat kb. 2 alkalommal tudtam ráadni. :)
Lepedők, takarók, rácsvédő, orrszívó, hajkefe, körömvágó olló/csipesz, kiskád, pelenka, popsitörlő, textilpelus, pelenka, kifogó/törölköző, köldökcsonk ápoláshoz alkohol és gézlap/fültisztító pálcika, babaolaj, fürdető... Sok apróság van, hirtelen csak ennyi jutott eszembe.
4-es vagyok
Azt úgysem mondja meg Neked senki pontosan, hogy mekkora lesz. Szerintem 56-os ruhákkal kezd, ha mégis sokkal kisebb lesz, akkor meg elszalad a párod vagy barátnőd 1-2 50-es ruháért, míg a kórházban vagytok.
3570g és 55 centivel született a babám, jó egy picit nagy volt az 56-os ruha méret de felhajtottuk és kész, secpec alatt bele nőtt. :) ha tényleg nagyon pici lenne a baba akkor apuka el szalad és gyorsan vesz 1-2 kisebb ruhát :)
De nem kell egyikből sem sok, mert hihetetlen milyen hamar ki növi. Nekünk volt rengetek ruha amit 1x sem adtam rá :D
Boldog babavárást :)
Én ezt a listát kaptam az alap beszerzendőkből a védőnőtől, ehhez persze vettünk mást is amit még úgy gondoltuk kelleni fog:
Babaápolás:
-babaszappan
-popsikrém
-fültisztítópálcika
-lázmérő
-hajkefe
-olló
-orszívó
Kelengye:
-15-20 db textilpelenka
-eldobható pelenka méret szerint (én a 2-es méretet vettem 3-6 kg-ig, úgy néz ki nagy babám lesz, de ha mégse akkor majd veszek egy csomag kisebbet)
-3-4 boy
-2-2db vékony és vastag sapka
-2db kabát (1 vastag, 1 vékony)
-3-4db rugdalózó
-hálózsák
-2db fürdőlepedő
-2db pléd (1 vastag, 1 vékony)
-3db lepedő
-5db előke
-kiskád
-pelenkázó
-kiságy, matrac
-babakocsi
Amúgy én utálom a végére hagyni a dolgokat és babonás se vagyok így a 20. hétre megvolt minden, a babaruhák kimosva, bevasalva. Azóta csak egy-két dolgot vettünk aminek nem tudtunk ellenállni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!