2010.10. júliusig kapom a gyedet a kisfiam után mert akkor születik meg a második fiam. A másik babámmal is lehetek gyeden és mennyi ideig? Nem tudok kiigazodni a mostani jogszabályokon.
Választhatsz: ha megszületik a kicsi, és a nagy még nincs két éves, akkor a nagy két éves koráig kaphatod őutána a gyedet, utána kell igényelned a kicsi után járó gyedet, ami jár az biztos. Vagy ha a kicsi megszületik, igényelheted az utána járó gyedet is. Után kéne járni, melyik a több. De május 1 után született babáknál már máshogy számolják a gyedet, kevesebb lesz persze amennyire én tudom, úgyhogy szerintem addig maradj a naggyal gyeden, amíg lehet, vagyis a két éves koráig, utána még maradhatsz a picivel is az ő két éves koráig gyeden, de arra szerintem valamivel kevesebbet kapsz.
Én pl most úgy leszek, hogy 2008 nov 14-én született a lányom, most szeptember 12-re vagyok kiívra az ikrekkel. VAgyis én tuti úgy csinálom, hogy 2010 nov 14-ig gyeden leszek a lányommal, aztán igénylem a kicsik után járó gyedet az ő két éves korukig. Csak a családi pótlékra fogom beadni az igénylést azonnal, ha a kicsik megszülettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!