Páron nagyon jó alvó és mérges ha egy kicsit is fáradt.4 honap es jön a babóca. Hogy is lesz ez?
kedves lepontozók, de minek kelne fel akár a kérdező, akár az én férjem, ha úgysem tud segíteni az anyának/nekem???
azért hogy nehogy már neki jó legyen ha nekem rossz??
csillagos ötös apa a férjem, amellett hogy bent 200%-osan teljesít, a hétvégén a szabadidejében a kertet rendezi, segít nekem, tanfolyamra járok addig vigyáz a gyerekre, felveszi ha sír és én nem vagyok ott...miért ne hagyjam aludni??
Sokan azt javasolták, hogy tedd a picit külön szobába, és hagyd kicsit sírni.
Én az ellenkezőjét tapasztaltam jónak: magam mellé venni a kicsit, azonnal ölbe vagy mellre tenni, ha sír, attól függ, mire vágyik, így gyakorlatilag minimálisra csökken a sírás (a hasfájást nem mindig lehet kiküszöbölni, bár az anyai étkezés sokat számít, illetve kb. a 3. hónap után megedződik a baba emésztőrendszere, addig ki kell bírni mindenkinek, ami nem könnyű).
De... akár sokat sír a kicsi, akár nem, te semmivel sem leszel kevésbé fáradt, mint a 24 órázó párod, mert ő egy 24 órás műszak után 3 napot pihenhet, te viszont heti hét napból hetet fogsz 24 órázni. Ezzel jó, ha ő is tisztában van, amikor esetleg olyankor is tőled követeli a baba ellátását, amikor konkrétan elesel a fáradtságtól.
Más tapasztalat: amikor nálunk beállt egy viszonylag konszolidált rend és már csak néhányszor kellett felkelni a fiamhoz, a kicsi sírásokra a férjem már egyáltalán nem is ébredt fel, pedig pár centire mellette volt a baba. Egy idő után kialakul, hogy készenlétben kell-e állnia neki is, vagy meg tudod oldani egyedül a dolgokat, és alkalmazkodik ehhez az alvásában is. Nálunk legalábbis így volt.
nem kell sírni hagyni, de az mindenkinek jobb ha külön szobában alszik majd...de arra készülj fel, hogy a férjed így is minden 2. ébredésre ugyanúgy fel fog ébredni mint te, amikor ki kelsz az ágyból.
Az első pár hétben, mikor 2 óránként szoptattam éjjel is, egy kanapén aludtam a baba szobájában. Így tudott pihenni a férjem is. Utána visszaköltöztem a hitvesi ágyba, a baba azóta is külön alszik, a férjem néha fel kel néha nem, de a lányunkhoz mindig én megyek be, ő úgysem tudná úgy visszaaltatni, meg őszintén, mi anyukák azért másnap itthon vagyunk, tudunk pihenni, én ugyan elfoglalt egy háziasszony vagyok, kertel, sulival, de még így is azt mondom hogy sokkal könnyebb a dolgom mint a férjemnek, hagyom hát, hadd aludjon, úgysem tud ebben segíteni.
14-es
Külön szobában van nálunk is a gyerkőc a kezdetektől, és az én párom szinte soha nem ébredt fel rá éjszaka.
jó neked...nyilván nem mindegy, hol helyezkedik el a gyerekszoba, miből vannak a falak, mekkora a lakás, milyen jó alvó a férj...az enyém jó alvó, a ház tégla, a falak jó vastagok, de ha üvölt akkor üvölt :D
én meg hirtelen felriadós típus vagyok, ha meghallom hogy sír, egyből felvágódom, nem tehetek róla, mint akinek rémálma volt. Na általában ennél a pontnál kel fel a férjem, jó esetben azonnal visszaalszik, rossz esetben ha pl. lámpát kell gyújtanom mert pisilek, akkor nem is tud rögtön visszaaludni.
Nyilván ez soktényezős, de nem szükséges egyből a legrosszabbra készülni. :)
Egyébként egymás mellett van a háló és a gyerekszoba, és én már szinte a leghalkabb nyöszörgésre is megébredtem az elején, amikor még kelt szopni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!