Mikor tanácsos elmennem toxoplazmózis tesztre várandósan?
Már nem kötelező a vizsgálat, ha félsz tőle tudsz háziorvos által menni. Úgy hallottam fizetős lett de azóta is írtak olyat, hogy ingyen megcsinálták neki.
Ha nem takarítod az almot akkor nem kell. Ki-be járó cicánál egyébként nem árt, de az ürüléke lehet fertőző így neked szerintem felesleges.
Nem, ráérsz 7 hetes kor körül menni nőgyógyászhoz. Mondom, háziorvos is tud beutalót adni, ha mégis aggaszt, akkor jobb megcsináltatni a nyugalmad kedvéért.
Utolsó, nem minden macsek hordozó. :) Ezért sem állja meg a helyét, hogy akinek régóta van cicája, annak nem kell a vizsgálat. Kijárkáló cicus pedig bármikor hordozó lehet így az első vizsgálat sem ér sokat ha nem esett már át rajta az illető.
Én mondjuk tuti átestem rajta, kicsi voltam és volt egy fertőzött cicám, mivel anyám véréből kimutatták a fertőzést. Elvileg a macskák egy életre hordozzák, én is sok sok cicakakit szedtem már ki az alomból attól a macskától.. Én mondjuk nem voltam vizsgálaton így ez se biztos de így azért valószínű.
Én is kb 7 hetesen voltam és 2 hét alatt lett meg az eredmény. Nálunk fizetős (3500 ft), de ha kell ismétlés akkor 1x ingyenes.
Nekem sajnos pozitív lett, pedig mindig volt macska, kutya a környezetünkben. Ezen kívül gyerekkorom óta sokszor mosatlanul a kertből ettem a zöldséget, gyümölcsöt. Én úgy voltam, hogy tuti felesleges a vizsgálat, mert életem 32 éve alatt tuti átestem rajta és kiderült, hogy nem.
Ezek után én mindenkinek javaslom a vizsgálatot, még ha fizetős is.
6-os honnan tudod, hogy te már átestél rajta? Csak mert az anyukád véréből kimutatták?
Azért kérdezem, mert ugye én terhesség alatt estem át rajta, de a lányom nem találkozott vele. Ő még nem esett át a toxoplasmosison.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!