Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor tanácsos elmennem...

Discovery00 kérdése:

Mikor tanácsos elmennem toxoplazmózis tesztre várandósan?

Figyelt kérdés
Még nem voltam dokinál kb 4 max 5 hetes lehetek (még csak 1 hete késik a menszeszem, de már pozitív volt a tesztem), van kiscicánk aki kint is van bent is van az anyjával. Én sosem takarítottam az almot, és mióta tudom,h terhe vagyok nincs is bent alom. Úgy gondoltam, hogy 6-7 hetesen megyek el dokihoz, menjek esetleg előbb?
2015. júl. 26. 11:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Már nem kötelező a vizsgálat, ha félsz tőle tudsz háziorvos által menni. Úgy hallottam fizetős lett de azóta is írtak olyat, hogy ingyen megcsinálták neki.

Ha nem takarítod az almot akkor nem kell. Ki-be járó cicánál egyébként nem árt, de az ürüléke lehet fertőző így neked szerintem felesleges.

Nem, ráérsz 7 hetes kor körül menni nőgyógyászhoz. Mondom, háziorvos is tud beutalót adni, ha mégis aggaszt, akkor jobb megcsináltatni a nyugalmad kedvéért.

2015. júl. 26. 11:11
 2/14 anonim ***** válasza:
Ráérsz en is ekkot voltam. Emlitsd meg a dokinál a cicust es kerj labort. Nekem igy is 5het volt mire megjott. Mindig volt cicank es akkot benti cica volt. Akkor kiderult hogy regebben mar volt fertőzésem igy megnyugodtam. Sztem te is atestel rajta de azert keruld őket pár hétig.
2015. júl. 26. 11:11
 3/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, háziorvostól kérek beutalót é akkor tutti nyugodt leszek :)
2015. júl. 26. 11:21
 4/14 anonim ***** válasza:
engem egybol kuldott az orvos,- szoval eloszor 7 hetesen volt ilyen vizsgálat, és onnantol kezdve minden honapban kellett mennem
2015. júl. 26. 11:48
 5/14 anonim ***** válasza:
egyébként falun nottem fel, mindig voltak állataink, igy cicánk is. gyerekként a cicáimmal aludtam :D mégsem estem át rajta.
2015. júl. 26. 11:49
 6/14 anonim ***** válasza:

Utolsó, nem minden macsek hordozó. :) Ezért sem állja meg a helyét, hogy akinek régóta van cicája, annak nem kell a vizsgálat. Kijárkáló cicus pedig bármikor hordozó lehet így az első vizsgálat sem ér sokat ha nem esett már át rajta az illető.

Én mondjuk tuti átestem rajta, kicsi voltam és volt egy fertőzött cicám, mivel anyám véréből kimutatták a fertőzést. Elvileg a macskák egy életre hordozzák, én is sok sok cicakakit szedtem már ki az alomból attól a macskától.. Én mondjuk nem voltam vizsgálaton így ez se biztos de így azért valószínű.

2015. júl. 26. 11:57
 7/14 anonim ***** válasza:

Én is kb 7 hetesen voltam és 2 hét alatt lett meg az eredmény. Nálunk fizetős (3500 ft), de ha kell ismétlés akkor 1x ingyenes.

Nekem sajnos pozitív lett, pedig mindig volt macska, kutya a környezetünkben. Ezen kívül gyerekkorom óta sokszor mosatlanul a kertből ettem a zöldséget, gyümölcsöt. Én úgy voltam, hogy tuti felesleges a vizsgálat, mert életem 32 éve alatt tuti átestem rajta és kiderült, hogy nem.

Ezek után én mindenkinek javaslom a vizsgálatot, még ha fizetős is.

2015. júl. 26. 12:12
 8/14 anonim ***** válasza:

6-os honnan tudod, hogy te már átestél rajta? Csak mert az anyukád véréből kimutatták?

Azért kérdezem, mert ugye én terhesség alatt estem át rajta, de a lányom nem találkozott vele. Ő még nem esett át a toxoplasmosison.

2015. júl. 26. 12:15
 9/14 anonim ***** válasza:
Nem tudom csak azt, hogy a cica hordozó volt. Az esetek 90%-ban még ez is kérdőjeles, nálam azért nem.
2015. júl. 26. 12:23
 10/14 anonim ***** válasza:
Ja a lányod is takarította napi szinten az almot? Mert én igen, 9 évig élt a macska, rengeteget szedtem ki az alomból.
2015. júl. 26. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!