Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek végezzem el a...

SA_milady kérdése:

Szerintetek végezzem el a Torch-tesztet? (Toxoplazmózis, hepatitisz, rubeola, citomegalovírus)

Figyelt kérdés
6 és fél hetes terhes vagyok, 35 éves. Első terhességem. Leszámítva az alhasi fájdalmakat, amik egyre jobban enyhülnek, a hányingert-hányást, fáradékonyságot, jól érzem magam. A vérsüllyedésem egy kicsit magas volt, de belefér - az orvosom szerint. Kutya-macska csak a szüleimnél van, de símogattam őket. Eléggé drága a teszt, a párom szerint felesleges elvégezni. Én a legjobb döntést akarom meghozni.

2014. nov. 17. 22:57
 1/9 anonim ***** válasza:

OEP támogatja. Elmész a nőgyógyászhoz és megmondod neki, hogy van kutyád és macskád is, szeretnél parvo és toxoplazmára is kérni vizsgálatot, mert aggódsz.

Nekem 3x nézték meg a terhességem alatt a torch-ot és külön még több kórokozóra is az immunológiát a kötelező szifilisz mellett és csak azért, mert volt, amire nem voltam immunis, és szóltam újra, hogy szeretném újra kérni, mert az első teljesen negatív volt, sem gfertőzés sem védettség. Ingyen megcsinálják, ne fizess érte, hanem kérd az orvostól!

2014. nov. 17. 23:05
 2/9 anonim ***** válasza:
hepára pedig szülés előtt kötelezően szűrnek mindenkit.
2014. nov. 17. 23:06
 3/9 anonim ***** válasza:
Drága a teszt? Én úgy tudom, a protokoll része. Sógornőmnek pl. minden trimeszterben megnézték.
2014. nov. 17. 23:10
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem Magyarországon élek.
2014. nov. 17. 23:11
 5/9 anonim ***** válasza:

Nekem is ketszer vegeztek el a terhessegem alatt, 36 hetes vagyok.Nem hiszem,hogy annyira felesleges lenne,ha itt az alapvizsgalatok koze tartozik,bar en kulfoldon elek,es tudom hogy mindenhol mas a protokol.

Ha akar minimalis esely is van a toxoplazmozisra en elvegeztetnem a vizsgalatot akkor is,ha nem lenne kotelezo.

2014. nov. 17. 23:12
 6/9 anonim ***** válasza:

A kisbabád egészsége az első! Ha róla van szó, nincs olyan, hogy drága.

Ha sokat voltál állatok között eddig is, akkor már nyilván találkoztál ezekkel a vírusokkal.

Egyébként ha pl. még nem voltál fertőzött CMV és rubeola vírussal, már nem kaphatsz ellene oltást terhesen. Jobban vigyázol magadra, ennyit tudsz tenni.

2014. nov. 18. 10:16
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekem néztek Toxoplazmát, Rubeolát és CMV-t, plusz még d-vitamin szintet és így fizettem ezekért 17000 ft-ot. A hepa szűrést később csinálták nekem, de azért is fizetnem kellett. Szerintem csináltasd meg. A baba az első. Nekem pl kiderült hogy már átestem toxoplazmózison. Én megcsináltatnám a helyedben.
2014. nov. 19. 08:56
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Megcsináltam, minden rendben! :)
2015. márc. 22. 21:24
 9/9 anonim ***** válasza:

Érdekes. Nekem nem csináltak csak mikor már gyanakodtak valamire... ezek szerint a protokol is eltérő?

Mindegy kérdező, csináltasd meg. Itthon 30 ezerért csináljak. Ha itthon olcsóbb és jöttök mostanában haza esetleg akkor.

2019. szept. 17. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!