Szerintetek végezzem el a Torch-tesztet? (Toxoplazmózis, hepatitisz, rubeola, citomegalovírus)
OEP támogatja. Elmész a nőgyógyászhoz és megmondod neki, hogy van kutyád és macskád is, szeretnél parvo és toxoplazmára is kérni vizsgálatot, mert aggódsz.
Nekem 3x nézték meg a terhességem alatt a torch-ot és külön még több kórokozóra is az immunológiát a kötelező szifilisz mellett és csak azért, mert volt, amire nem voltam immunis, és szóltam újra, hogy szeretném újra kérni, mert az első teljesen negatív volt, sem gfertőzés sem védettség. Ingyen megcsinálják, ne fizess érte, hanem kérd az orvostól!
Nekem is ketszer vegeztek el a terhessegem alatt, 36 hetes vagyok.Nem hiszem,hogy annyira felesleges lenne,ha itt az alapvizsgalatok koze tartozik,bar en kulfoldon elek,es tudom hogy mindenhol mas a protokol.
Ha akar minimalis esely is van a toxoplazmozisra en elvegeztetnem a vizsgalatot akkor is,ha nem lenne kotelezo.
A kisbabád egészsége az első! Ha róla van szó, nincs olyan, hogy drága.
Ha sokat voltál állatok között eddig is, akkor már nyilván találkoztál ezekkel a vírusokkal.
Egyébként ha pl. még nem voltál fertőzött CMV és rubeola vírussal, már nem kaphatsz ellene oltást terhesen. Jobban vigyázol magadra, ennyit tudsz tenni.
Érdekes. Nekem nem csináltak csak mikor már gyanakodtak valamire... ezek szerint a protokol is eltérő?
Mindegy kérdező, csináltasd meg. Itthon 30 ezerért csináljak. Ha itthon olcsóbb és jöttök mostanában haza esetleg akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!