TORCH teszt eredménye rubeola reagens. Mit jelent ez?
Én ezt nem értem, tényleg, biztos, nem volt egyértelmű a laborosok számára, hogy friss fertőzésről van-e szó vagy ilyen esetben ez alap eljárás.
Én, amikor voltam ilyen vizsgálaton, akkor nekem kijött, hogy Igm negatív és IgG pozitív, ami egyértelműen azt jelenti, hogy egy régebbi fertőzésről vagy vakcináltságról van szó, ami igaz is, mert oltva voltam ellene.
Ha te biztosan tudod, hogy átestél ezen a betegségen, ami olyan, mint a vakcináltság, van védelmed a vírus ellen, akkor szerintem ezt mondd meg a védőnődnek, vagy lehet, ő nem túl hozzáértő, az orvosodnak és kérdezd meg, hogy meg kell-e ismételni. Mert szerintem nem, az ismereteim alapján. De nem vagyok orvos. De a védőnő sem az. Nem tudod a dokidat fölhívni? Illetve, a labort is érdemes fölhívni még egyszer és megkérdezni, hogy az eredmény alapján, milyen antitesteket találtak, amelyek friss fertőzésre utalnak, vagy IgM (ami sztem nálad ki van zárva), vagy egy korábbi fertőzés/vakcináltságra utal, azaz IgG antitestekről van szó. Van, amikor nem egyértelmű az eredmény és akkor kell megismételni, de szerintem nem nálad, csak a védőnő kavar... Biztos, ami biztos, hívd föl a labort és az orvost is, így lehet, nem kell esetleg fölöslegesen bemenned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!