Toxoplazmózis szűrésre ki adja a beutalót?
Figyelt kérdés
12 hetes terhes vagyok. Szeretném elvégeztetni a toxoplazmózis szűrést. Azt hallottam, hogy a nőgyógyász adja a beutalót. 16. héten megyek laborba, ha az orvosom megírja a beutalót, akkor a 16. heti laborban elvégzik a toxoplazmózis szűrést is? Ez ingyenes vagy fizetni kell érte? Szeretném minél hamarabb elvégeztetni, azt mondták nekem, hogy a 16. heti laborban ezt is megcsinálják, csak kérnem kell a beutalót. Kisállatom van, nem macska, de azt hallottam, hogy nagyon sok mindentől el lehet kapni. Azzal se vagyok tisztában, hogy ha a baba megfertőződne és hetekig vagy hónapokig nem tudnék róla, akkor lehet e egyáltalán gyógyszerrel kezelni? Erről az orvos se tett még említést nekem. Szeretnék kicsit tisztában látni ebben a témában. 12 hetes szűrésre most fogok menni, 9000 ftos csekket fizettem be, de gondolom ott már nem csinálják meg a toxoplazmózis szűrést, mivel arra nincs beutalóm, már kérni se tudok sajnos.2014. márc. 1. 13:39
1/8 anonim válasza:
Nekem a nődoki írta, ingyen volt.Én úgy tudom, van rá antibiotikum, ha pozitiv a teszt.
2/8 anonim válasza:
előző vagyok
A macskakakiban van, ahhoz nem lehet nyúlni, illetve nyers húson is lehet, mosatlan zöldségen, gyümölcsön.
3/8 anonim válasza:
A toxoplazma szűrés városonként változik. Mint az is, hogy melyik vizsgálatra ki ad beutalót (nőgyógyász, háziorvos vagy védőnő). Budapesten nem kötelező, csak indokolt esetben adnak beutalót, akkor is fizetős. Székesfehérváron meg háromszor is nézik terhesség alatt, kötelező és nem fizetős. Egyébként fertőzés esetén lehet rá gyógyszert szedni. Említsd meg annak a személynek, aki adja a beutalókat, hogy toxoplazma-szűrésre is szeretnél menni.
4/8 anonim válasza:
Én pesti vagyok, sose fizettem egy laborért sem, a nem kötelezőkért sem. Toxoplasmát is többször nézettem, mert elég parás vagyok, szó nélkül kaptam beutalót ahányszor csak kértem. (1. 2. voltam).
5/8 anonim válasza:
Én szombathelyi vagyok. Minden vérvételre a védőnőtől kaptam beutalót. Azt vizsgálnak, amit bejelöl. Toxót nekem is néztek már, de azt mondta mégegyszer kérni fogja a 32. heti vérvételen.
6/8 anonim válasza:
Nekem háziorvos írta a papírt és ingyen volt.
7/8 anonim válasza:
Én akartam kérni, mert van cicám, mondjuk benti, szóval nem valószínű, hogy gond lenne. Engem lebeszéltek, a doki a macskát akarta velem kidobatni (nem is értettem), az asszisztensnő meg mondta, hogyha benti cica tök felesleges. Fizetős lett volna, Budapest, Csepel. Végül nem csináltattam, a babának semmi baja. Most is várandós vagyok, most se csináltatok. 5 éve van cicánk, az almot soha nem is pucoltam, ő meg nem mászkál ki.
8/8 anonim válasza:
Nálam valahogy kimaradt. Jeleztem a háziorvosomnak kb 28 hetesen. Adott rá beutalót és az sztk-ban levették, így eggyel több vérvételem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!