Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet baja a babanak ha...

Lehet baja a babanak ha folyton orrcseppet kell hasznalnom? 11 hetes kismama vagyok.

Figyelt kérdés

sajnos mar tobb mint masfel eve orrseppet kell hasznalnom,mert folyton bevan dugulva az orrom.Meg ejjel is arra ebredem, hogy nemkapok levegot.

Mielott terhes lettem volna jartam orvosnal,azt mondtak semi bajom,hasznaljak infra lampat.Csomo idot eltoltottem orvosnal meg sem jutottam semmire vele.Munka mellett nem volt konnyu vegig jarni,mert olyan idopontokat adtak meg, hogy szabadnapot kellett kivennem,aztan sehol sem vagyok.otrivint es nasivint szoktam hasznalni, utobbi annyira nem segit.Most attol felek, hogy a babam is orrcsepp fuggove valik vagy valami komoly baja lesz emiatt.Mit tegyek szerintetek, mert az orvosok nem mondanak semit?

2010. márc. 6. 12:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Én is hasonló cipőben járok és szinte állandóan kell használnom az orr spry-t.Én a Rinotiolt használom az nagyon bevált.Megpróbálom a minimálisra csökkenteni a használatát és ha nem muszáj akkor nappal hanyagolom.Most már 32. hétben vagyok és sajna még mindig kell néha használnom.Az orvosok a sós orr spry-t javasolták de attól szinte még jobban eldugult.
2010. márc. 6. 12:52
 2/11 anonim ***** válasza:
53%
Azért kell egyfolytában orrcseppet használod,mert szétcs...szted a nyálkahártyátad a sok orrcseppel.Max egy hétig szabadna használni,ugyhogy valami más megoldást jo lenne találni.
2010. márc. 6. 13:12
 3/11 anonim ***** válasza:
90%
Ja,és igen hogy a kérdésre is válaszoljak nekem kifejezetten mondták a gyógyszertárban hogy tartózkodjak a terhesség alatt a nasivintől,(otrivint nem tudom)helyette valami mást adtak.
2010. márc. 6. 13:14
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Sterimar tengervizes orrspray. Ezt használd, a többire rá van írva, hogy kismamáknak tilos.
2010. márc. 6. 13:55
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Azt nemtudom hogy lehet e baja a babádnak,de én is orcseppfügő vagyok,bár "csak" akkor mikor minden éven előjön az allergiám,áprilistól szeptemberig:(Kíváncsi leszek hogy most is előjön e terhesség alatt,mert akkor nagyon megszívom...mert 5évig kísérleteztek rajtam,még végre megtalálták azt a gyógyszert és orrsprayt ami használ,de erős,és terhesség alatt nemlehet használni,úgyhogy előre félek...végülis ebből azt akartam kihozni,hogy az orrcseppfüggőségemtől kilyukadt az örrsövényem,szó szerint,a doki még nemis találkozott ilyennel,először csak kicsi lyuk, volt,mára már akkora mint a kisujjam hegye,ez mind 1éven belül..műteni kéne,de aztse tudják hogy,mivel nem mindennapi eset,na meg közbe teherbe estem,így most ezt hanyagolom..de gondolhatod milyen jó,rögtön az orrod bejáratánál,ami a két orrlyukadat összeköti legelöl,nekem ott egy nagy lyuk van...szóval gondold meg a folyamatos orrcsepp használatát,így utólag ezt tudom neked mondani,nehogy úgy járj mint én.Még annyit hogy kérdeztem ez mitől alakulhatott ki,azt mondták hogy kokainistáknál szokott előfordulni..szóval nagyonjól esett...mikor már a 3.orvos kérdi narkózok e,abbakéne hagyni..stb.Bocsi a hosszú "levélért":) (16h)
2010. márc. 6. 13:57
 6/11 anonim ***** válasza:
90%
Van homeós orrspray is, amit kismamaként és utána szoptatás alatt is szabad használni, sőt a picinek is jó. A neve Euphorbium. Ez nem szárítja ki az orrnyálkahártyát, gyulladáscsökkentő hatóanyagai is vannak. Mivel terhesség alatt eleve szárazabbak lesznek a nyálkahártyák, így sok kismamánál jönnek elő hasonló panaszok. De a Nasivin nem igazán ajánlott terhesség alatt, azt biztosra tudom!
2010. márc. 6. 14:02
 7/11 anonim ***** válasza:
megcáfolnám az egyik hozzászóló válaszát,nincsen ráírva az orrsprékre h tilos használni terhesen.én is sajna függő vagyok.minden évben előjön az orrdugulásom,és ilyenkor hónapokig egyfojtában kell használnom.a spré nélkül nem bírok meglenni.ez van.én a rhinospré plusszot használom.ja és próbáltam a tengervizeset is de az semmit nem ér.
2010. márc. 6. 14:14
 8/11 anonim ***** válasza:
76%

Én külföldön élek, az itteniekre rá van írva!

Amúgy meg nézd meg itt, milyet használhatsz, a legtöbbnél szerepel, hogy kismamák nem használhatják:

[link]

2010. márc. 6. 14:26
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a sok orrcseppezés miatt majdnem műtötték az orrom...

Mindenképpen le kell állni vele terhesen!

Az 1. terhességemnél egyszerűen "leszoktam" róla. Ez azt jelenti, hogy pár napig bizony el kell viselned, hogy a szádon veszed a levegőt.

2. terhességemnél pedig már homeos orrsprayt használok. Ennek kell egy jó 5-10 perc míg hat, de sokkal tovább marad tiszta az orrom. A neve: euphorbium. Nekem is egy orvos ajánlotta, elmondta, hogy "rendes" orrcseppet csak alkalomszerűen szabad használni (egyébként is, de terhesen meg főleg), az érszűkítő hatása miatt. Sajnos mivel nyálkahártyára fújod, ezért nagyon jól szívódik fel :(

2010. márc. 6. 14:29
 10/11 A kérdező kommentje:

en is probaltam az euphorbiumot, de nem segitett.sajnos ha nem hasznalom ejjel nemtudok aludni,ugyanis arra ebredem, hogy nem kapok levegot.Tenyleg nemtudom mitol lehet sajnos. Egyszer megfaztam es azota van ez.

Mindenesetre koszonom a valaszokat.

2010. márc. 6. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!