Sajnos rászoktam az orrcseppre. Csak úgy tudok lefeküdni, hogy orrcsepp, mert annyira be van dugulva, hogy nem kapok levegőt. Van valami jó tipp ez ellen, hogy újra ne kelljen orrcseppet használnom?
A tengerivizes nekem se vált be.
Amúgy lehet,meg kéne nézetned magad, mi az oka az állandó dugulásnak? (allergia,orrsövényferdlés pl.),azt kéne orvosolni,a gyakori csepegtetés nem egészséges,sok a mellékhatás,amúgy se használhatnád pár napnál tovább.
Csak a tüneteket fedi le,de ettől nem lesz jobb.
Sztem járj utána, mi okozza!
Az hogy mindig be van dugulva az orrod,lehet a nasonex hatása is, mivel a benne található hatóanyag (mometazon-fluorát) egy nagyon erős anyag és könnyen tönkreteszi a nyálkahártyát (ezért sem sszabad 5 napnál tovább használni). Tehát ha tönkrement a nyálkahártyád, akkor folyamatosan váladékot termel. És ettől lehet bedugulva az orrod.
De természetesen ez csak akkor van így ha sokáig használod valamelyik orcseppet - ez egy ördögi kör: minél több orcsepp, annál nagyobb orrdugulás - minél több ordugulás annál több orrcseppet használsz,ami mégtöbb orrdugulást idéz elő.
Azt ajánlanám hogy fokozatosan szokj le az orrcseppről, eleinte nehéz lesz aludnod,de a nyálkahártya gyorsan regenerálódik, tehát néhán nap,legfeljebb hét múlva semmi bajod sem lesz.
Remélem segítettem.
üdv.: leendő gyógyszerész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!