Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fogadjunk orvost a szüléshez...

Fogadjunk orvost a szüléshez vagy ne?

Figyelt kérdés
2007. nov. 5. 08:34
 1/8 anonim ***** válasza:
13%
Orvos nélkül biztos nem szülnék.
2007. nov. 5. 09:05
 2/8 anonim ***** válasza:
72%
Ha van rá keret, szerintem fogadjatok. Megnyugtatóbb a tudat, hogy van egy orvos, aki törődik Veletek és nem vagytok kitéve annak, hogy lehet, hogy egy kiállhatatlan orvos lesz éppen ügyeletben, mikor szülni mész. Mivel egy ilyen fontos eseménynél eléggé meghatározó, hogy hogyan bántak Veled.
2007. nov. 5. 09:15
 3/8 anonim ***** válasza:
66%
Szia! Nekünk van magánorvosunk. Én bízok benne és szerintem is igaza van az előttem írónak, hogy van egy ember, aki odafigyel Ránk az elejétől a végéig. Bár sokan leakartak beszélni róla, mert hogy sok esetben nem ér rá pont a szüléskor, vagy nincs itthon, elment külföldre meg ilyenek, de mi választottunk. Majd meglátjuk, hogy mi lesz. Tégy a szíved szerint.
2007. nov. 5. 09:56
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A húgomnak volt fogadott orvosa mégis elment szabira mikor itt volt a szülés idelye!

szerintem orvos válogatja hogy bánik veled.Nekem nem volt orvosom,mégis normálisak voltak velem és maximális ellátásban részesültem!

2007. nov. 5. 11:16
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Csak azt tudom ide bemásolni, amit már egy másik kérdéshez válasznak megírtam:

Én a negyedik kisbabámat várom épp, és most sem tervezem hogy adjak pénzt az orvosnak csak azért mert végzi a munkáját amire felesküdött, a munka helyén. A szülés az egy olyan folyamat ami attól függetlenül zajlik le, hogy éppen ki van ott veled vagy mit csinál. Az én elveimmel ellenkezik a hálapénz fogalma, velem ne azért legyen kedves valaki mert meg vettem(pedig megtehetnénk). Ráadásul a tapasztalataim szerint a legtöbb külső tényező egyáltalán nem a dokin múlik sokkal inkább a szülésznőn. Sokkal több időt tölt veled a szülés során, a doki sok esetben csak akkor jön be mikor a szülés a végéhez ér és csúnyán ki fejezve, csak el kapja a babát... Természetesen akadnak kivételek is. De ugyan úgy lehet hallani pozitív és negatív példát a fogadott és az ügyeletes orvosokról is.

A lényeg, hogy te szülsz neked fáj mindent te érzel, te "szenvedsz" meg a gyerekért nem a doki nem a szülésznő.

Másfelől meg azt az összeget én inkább a kisgyermekre fordítom, vagy utazgatunk, ha nagyobb lesz, kisfiam például három hónaposan már rómában járt:).

Nem utolsó sorban pedig gondoljatok bele, hogy azokból az összegekből amikről most beszélünk sok család egy egész hónapon át eszik...

Másfelől egyre több kórházról halottam, hogy tervezgetik a bevezetését annak, hogy csak az ügyeletes orvosnál lehet szülni, azthiszem veszprémben már müködik is. Valami olyasmit halottam, hogy azért is teszik meg ezt mert egyes sztár dokik elfelejtik, hogy ők maguk is emberek szükségük van pihenésre is akár, és ha sok szülést vállalnak be rövid időn belül akkor ez már a szülő nők kárára mehet. Hallottunk már ilyen példát.

Másrészt sokan attol tartják jó szülőnek magukat, hogy temérdek pénzeket költenek a babára már a születése előtt, majd megvesznek neki mindent mert megtehetik, csak szeretni felejtik el. Dadák gondozzák etetik tanítják a csöppséget, 5-6 éves korukban már egésznapra betáblázzák mert így trendi...

Más szülő meg ugyan nem teheti meg, hogy meg vegyen egy dokit néhány órára, de csecsemőjét azonnal mellre teszi amint teheti és őszinte törődéssel neveli élete végéig, jelen van minden fontos percben az első sírástól.

Ne értsétek félre, nem mindenki ilyen aki orvost fogad, vagy nem fogad, sőt talán ez a két véglet.

Szerintem mi és a mi félelmeink alakították az orvos társadalmat ennyire "hálapénz függővé".

2007. nov. 5. 11:59
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem megnyugtató volt, hogy tudtam, hogy az orvos, aki ott van, ismeri a terhességem minden nyűgét és problémáját, ha bármi van, nem a papírjaimat kell nézegetnie, hanem emlékszik az előzményekre.

Én nem bántam meeg, hogy fizettem érte.

Egy barátnőm viszont az ügyeletes orvos(ok)nál szült, nagyon hosszan vajúdott és a kedvéért két egymás után ügyelő orvos is ott maradt és végigkísérte a szülést, segített neki még a munkaidején túl is.

Na, itt két pozitív példa mindkét helyzetre.

Ettől függetlenül én legközelebb is fogadok orvost, én nyugodtabb vagyok így.

Véleményeket olvashatsz, hallhatsz, de dönteni Neked kell!

Akár így, akár úgy, könnyű és szép szülést kívánok!

2007. nov. 5. 13:07
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy gondolom,hogy nem fogadok orvost. Csatlakozom ahhoz a kismamához aki azt mondja, hogy megkapja érte a fizetését, ráadásul az én ismerőseim körében mindenki "befürdött" a fogadott orvossal. És abban sem vagyok biztos, hogyha fizetek a dokinak akkor fejből fogja tudni a kórtörténetemet!!!
2007. nov. 5. 18:09
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Valóban nehéz dönteni, az ember úgy gondolja, hogy a dokinak kötelessége segíteni. De ezt nem mindegyik gondolja így! Nekem van fogadott orvosom. Bár ennek a pénznek nálunk is lenne más helye de így kicsit nagyobb biztonságban érzem magam. A vizsgálatok alkalmával nem mindíg más doki vizsgálgat. Ráadásul nálunk a terhesgondozóban egy igen bunkó doki van, örülök, hogy nem vele kell megosztani a gonjaimat, kérdéseimet.

Nekem is eszembe jutott, hogy a dokimhoz annyi nő jár, szerintem meg sem ismerne. Aztán a kórházban összefutottunk és egyből tudta mikor voltam nála, mikorra beszéltük a legközelebbi vizsgálatot, stb. Ekkor tudtam, hogy jó döntés volt. A szabira menésről pedig csak annyit, hogy a legtöbben ha nem lesznek itthon szólnak neked és másik orvost bíznak meg, nem csak a véletlenre bízza, hogy majd csak lesz ott egy ügyeletes orvos!

Remélem sikerült használható infóval szolgálnom a döntésedhez!

2007. nov. 6. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!