Miért van az, hogy van egy kislányunk, most jön a kistesó és mindenki azt mondogatja állandóan, hogy most kisöcsinek kell lennie?
Nekünk a második is lány lett, azóta azt hallgatom, hogy nem baj, majd a harmadik fiú lesz. :D
Hát ja, egyrészt nekünk tökéletes a két lány, másrészt nem tervezünk harmadikat. De egyfolytában mindenki mondogatja és mondogatja... Valamiért ilyenek az emberek. Nem hiszem, hogy rossz indulat ez, csak szeretik járatni a szájukat.
Mindegy. Ha én boldog vagyok a két lányommal, akkor szerintem tök mindegy ki, mit mond!
Mert ez az idealizált kép a fejekben: egy fiú, egy lány.
Megjegyzem én másodikra is lányt akartam és amikor megtudtam, hogy fiú lesz, az ismerősök azzal "vigasztaltak", hogy így teljes a család. Szerintem nincs jelentősége, lehet teljes egy gyerekkel, vagy csupa egyneművel is. Most már nagyon örülök, hogy fiú lett, de a lánynak is agyon örültem volna.
A lényeg: a tökéletes idealizált családmodell miatt mondják.
"Meg sem kérdezi senki, hogy mit szeretnénk, kijelentik, hogy kisöcsi legyen és kislányomnak is ezt mondogatják."
És ha megkérdeznék, akkor mi lenne? Neked sincs rá befolyásod, hogy fiú lesz vagy lány, pont annyira, mint nekik.:)
Na igen, és ez nem csak a távoli ismerősökre igaz nálunk. A nagypapa amikor megtudta, hogy kislány lesz, konkrétan azt mondta, "nem baj, azért szeretjük majd". És akkor ugye örülj, mert így áll hozzá, hisz nem baj...
Miiiiivaaaan? o.O
Távoli ismerősökről és idegenekről nem is beszélve :)
Vagy megtanuljuk figyelmen kívül hagyni, vagy megkattanunk bele.
Miért lenne kedves? Ismerek olyat, aki meg azon van kiakadva, ha megkérdezik, mert szerinte ez mindegy, és sértő, hogy fontosnak tartják a nemét, ő meg nem. Senkinek nincs erre hatása. Megkérdezik, elmondod, és ennyi. Túl kell ezen lépni.
Ez a gondom a kérdéseddel még egyszer: "kijelentik, hogy kisöcsi legyen". Attól még nem lesz kisöcsi, mert kijelentik, érted? Sőt attól se lesz kishugi, mert te azt akarod. Nem számít, ki mit mond, legyél okosabb.
Csak mondani akarnak valamit, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!