Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek tényleg igazat...

Szerintetek tényleg igazat mond? Én nem hiszem hogy ilyet megtesznek egy emberrel.

Figyelt kérdés
Egy távoli rokonról van szó. A lényeg, hogy 22 hetesen elkezdett nyílni, a szülést még megtudták állítani, viszont a kórházból nem engedik ki. Már 2 hete bent fekszik. Azt mondja hogy abszolut nem kelhet fel. Az ágya végét megemelték hogy ne terheljék a méhszájat. Wc-re sem kelhet fel,hanem megnyomja a csengőt és visznek ágytálat. A nagydolgát is mindenki előtt, tehát az ápoló és a szobatársai előtt kell végeznie. Én még ilyet nem hallottam. Ezért akar saját felelősségre távozni, ami szerintem nem túl jó dolog.
2015. júl. 15. 13:12
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Ne vedd magadra a válaszokat. Nem neked szólnak, hanem a bnődnek. Remélem érted. Mutasd meg neki ezt a kérdést esetleg. Olvasson utána neten mi történik ha hazamegy. Ha ezek után se érdekli, végképp nem érett erre.
2015. júl. 15. 13:33
 12/28 curáku ***** válasza:
81%

Az anyám 6 hónapot feküdt velem a kórházban.

És ugyan nem szülés téma, de apumnak eltört a gerince, szerencsére nem bénult le, haza is engedték, de 6 hétig ágyhoz volt kötve és nem kelhetett fel. Semennyire.

Ágyhoz nem fogják kötözni, de majd akkor sírjon, ha elveszti a gyerekét, azért mert nem bír a seggén maradni.

Borzasztó nehéz, de mérlegeljen, hogy mi a fontosabb..

2015. júl. 15. 13:35
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet magán szobát kérni? Azért egy függönyt vagy paravánt igazán tehetnének oda. Csak úgy tudsz sajnos segíteni ha viszed a borítékokat a nővérkéknek h diszkrétebbek legyenek.
2015. júl. 15. 13:35
 14/28 A kérdező kommentje:
És ehhez mennyi pénz kellene? És mit mondjak? Jelenleg 30 ezer ft-om van. Azt oda tudom adni, de meddig elég vajon? Ők nem hinném hogy adnának pénzt mert elég rossz körülmények között élnek.
2015. júl. 15. 13:38
 15/28 curáku ***** válasza:
60%

30ezer semmire se elég..lehet foglalni szobát. Nővérem 10ezret fizetett éjszakánként egy magán szobáért, de nem is volt ott hónapokig, mert ez csak arra a 3 napra szólt míg bent volt szülés után.

Ha nincsen rá pénzük, akkor ki kell bírnia és kész.

2015. júl. 15. 13:41
 16/28 A kérdező kommentje:
Mármint nem a mg szoba hanem hogy diszkrétek legyenek
2015. júl. 15. 13:42
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem menj be és keresd meg a kezelőorvosát. Neki vázold fel, hogy a barátnőd nagyon nehezen viseli lelkileg a körülményeket és nem tudsz hatni rá.

Ha normális az orvos, akkor leül a barátnőddel beszélgetni. Ilyen jellegű dolgokat orvostól jobban elfogadnak emberek, mint barátoktól, nem szakmabeliektől. Részletesen magyarázza el neki, hogy mi miért fontos, ő (a barátnőd) hogyan gondolja, ő mit tenne.

Egyébként egy nálunk tanuló külföldi orvostanhallgató barátom éppen a napokban borult ki, hogy micsoda állapotok vannak nálunk a kórházakban. Járnak gyakorlatra és ő is ledöbbent, hogy mennyire nincs itt intim szférája a betegeknek, még egy elválasztó függöny sincs. Minden vizsgálatot, ürítést, stb a többi beteg előtt kell elvégezni.

Vagy hogy a steril műtőben simán kinyitják az ablakot műtét közben (hivatalosan zárt rendszerű légtisztító keringeti a levegőt, ami kiszűr minden kórokozót, érthető okokból).

Nekem egy hasi műtétem volt nemrég (hasfalat érintette, nem terhességgel kapcsolatos). Hasonló okokból a javasolt három nap után én is másnap hazamentem. Tény, hogy esetemben nem volt komolyabb következménye, mert a hasizmomat itthon is tudtam kímélni, feküdni.

Ágytállal nálam is próbálkoztak műtét után pár órával. Mondtam, hogy köszi, itt a férjem és majd ő bejön velem a mosdóba segíteni. Ha elájulnék, akkor megtart, vagy szól a nővéreknek, ha bármi gond van. A nővér tanácstalanul ácsorgott az ágytállal a kezében, láthatóan nem volt hozzászokva ehhez.

Úgyhogy én betotyogtam, a férjem meg tolta utánam az infúziós állványt, bent meg tartotta a vállam, ha borulnék. Megoldottuk. Utána itthon is.

2015. júl. 15. 14:04
 18/28 anonim ***** válasza:
92%

Látszik, hogy gyerekek vagytok még, hogy ennyire nincs róla fogalmatok, mennyire kiszolgáltatott lesz egy ember, ha igazán lebetegszik. Nem azt mondom, hogy ez egy jó élethelyzet, de azok a kismamák, akik nem olyan szerencsések, mint a barátnőd, akár a Hősök terén is pisilnének boldogan minden áldott nap, csak megmaradt volna a babájuk... Erre az egyre gondoljon, mennyire szerencsés, hogy még meg tudták menteni, hogy ő sincs veszélyben, és hogy minden esélye megvan, hogy addig kihordja a magzatot, míg az életképes nem lesz.

Minden hozzászóló tudja, hogy ez nem lehet kellemes, de az egész terhesség nem az, még normál lefolyás mellett sem. A szülés során is sokan bepisilnek, a legtöbb nőt varrni kell, a terhesség során szorulása van, hánynak, savat böfögnek föl stb. Csupa olyan dolog történik ilyenkor a testtel, amitől egy csöppet sem érzi magát senki vonzónak. De a cél érdekében a nők ezt vállalják, többször is. A barátnődnek egy kicsit több jutott a ,,jóból", de messze szerencsésebb azoknál, akiknek esélyük sem volt arra, hogy megtartsák a magzatukat egy ilyen eset után.

2015. júl. 15. 14:27
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Én amikor hasonló fekvőbeteg voltam, akkor anyukám vitte a borítékokat, bonbont, kávét stb... és szinte naponta bejött, ő is mindig "rendbe tett" a nővérek helyett, így tudta elérni, hogy legalább átlag módon ember módjára viselkedjenek velem, de erre is kellet vagy 1-2 hét mire mindenkit le tudott kenyerezni...

Magánszobát nem lehetett kérni, mert lefoglalta magának hetekre egy politikus épp.

A végén már anyunak mesélték a nővérek az ő lelki gondjukat is. Hát elég sokat tett, de másképp nem ment...

A 30 ezerrel azt tenném, hogy elmesélném a kezelőorvosnak h milyen rossz ez a helyzet lelkileg a nőnek és a végén odaadnám borítékba. Talán a doki tud vmi nyomást gyakorolni a nővérkékre ha rákérdez, h a Marikának miért nem húznak fel egy paravánt?

De tényleg szörnyű h máshogy nem lehet semmit se elérni:(

Esetleg betegjogi képviselőhöz is lehetne menni, csak kérdés hogy fognak vele viselkedni miután rájuk küldött egy ellenőrt?

2015. júl. 15. 14:44
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

4 babamat veszitettem el, 12, 6, 7, 25 hetesen.

A mostani babammal 17 hetesen nyilni kezdtem, azonnal osszevarrtak, es megmondtak, hogy a 28. hetig tilos felkelnem. Igen, ciki es megalazo masok elott agytalazni, es meztelul fekudni, amig mosdatnak, de barmire kepes voltam, hogy megmaradjon a babam. Hazamehettem volna, de az elejen indokolt volt az orvosi felugyelet, es nekem ez tobbet szamitott, mint a szegyenerzetem.

Aztan idovel hozzaszoktam, es korlottem minden terhes no teljesen aterezte es megertette a helyzetem. Nagyon sajnaltak engem, de ok is ugyanazt tettek volna, mint en hasonlo helyzetben. Es tapintatosak is voltak. Aki tehette kiment a korterembol, amig kakiltam vagy furdettek. Aki pedig szinten fekvesre kenyszerult, az addig latvanyosan mast csinalt: teve, ujsag, telefon, stb.

2015. júl. 15. 14:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!