Segitsegre lenne szuksegem haskemenyedes kerdesben, mi lehet ez amit erzek? Tobbi lent. 28hkm
Estenkent amikor lefekszem fura erzes van a hasamban, erzem ahogy lassan elkezd kemenyedni, feszulni, es bal oldalon ahol a baba feje es hata fekszik teljesen kidudorodik, de jobb oldalon ahol a labai vannak ott is feszul. Kb 10 masodpercig tart, majd szepen fokozatosan kezd elernyedni. kb. egy este 3-4 szer fordul elo. Amikor kemeny, teljesen deformalt a hasam alakja, es tenylg kemeny, nem tudom benyomni.
Vajon ez haskemenyedes, vagy a baba fesziti ki magat?
Dokit is kerdeztem, de nem tudta o sem megmondani, bar szerinte kemenyedeshez meg korai.
Bemásolom neked:
"Pocakkeményedés
A pocakkeményedés félreértett fogalom, itt ugyanis nem arról van szó, hogy a pocakod keményedik, mert ezt leginkább a baba mozgása okozza. Ekkorra már szinte teljesen kitölti a hasat, így ha egy kicsit helyezkedik már mintha szét akarna szakadni a hasfal…
A valódi fájások vagy jóslófájások esetén nem a pocakod keményedik, hanem menseshez hasonló erős görcseid vannak, amik általában a derékből indulnak és legalább 30 mp-ig tartanak, utána viszont elernyednek, teljesen elmúlnak. Ha tehát egész nap feszít a hasad, azt a baba okozza, nem pedig méhösszehúzódás."
Ez valószínűleg a Braxton-Hicks féle összehúzódások, ezzel készül fel a méh a szülésre. Nem egyenlő a jóslófájásokhoz, ez tkp "edzi" a méhet, de optimális esetben nem nyitja a méhszájat. A szakirodalom szerint a 6 hónaptól jelentkezhet, és a terhesség előrehaladtával erősödhet.
Nekem első terhességnél a 26-27. héttől elég keményen jelen volt, akkor végig dolgoztam, sokszor 10 órát, kereskedelemben, álltam, árut pakoltam. A második terhességemnél jóval később jelentkezett, de akkor többet pihentem, nem dolgoztam. A fizikai megterhelés fokozhatja.
Ezen kívül a baba is mozoghat, de ha viszonylag rendezetten, rendszeresen jelentkezik, akkor ez Braxton-Hicks lesz.
Tenyleg nem konnyu megkulonboztetni.
A baba mellet az all, hogy teljesen eleformalodik a hasam, bal oldalt mint egy gomb akarna kiszakadni, jobb oldalon lapos es kemeny.
A haskemenyedes mellett, meg hogy sosem tart kb 10 masodpercnel tovabb, es mindig fokozatosan keletkezik es mulik el.
Meg ami erdekes, hogy csak fekve, es hanyatt. Ulve meg soha nem erztem ilyesmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!