Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 25 hetesen haskenényedés? Ha...

25 hetesen haskenényedés? Ha az, veszélyes?

Figyelt kérdés

1 hete néha esténként vettem észre, amikor nagyon mozog a pici bekeményedik köldökig az egész hasam, köldök felett nem, és fura feszülő érzésem is van. Van hogy egész este folyamatosan kenény, csak reggelre lesz ismét puha, löttyedt. Talán 3 szor éreztem eddig olyat, hogy bekenényedik és kb 10 másodpercre rá ismét puhább, azt tudom én is hogy méhösszehúzódás, és mi lehet az amikor egyfolytában kemény? Méhszájam eddig rendben volt, 1 hete nézte a doki, mert erre panaszkodtam, és magnéziumot is iszom, napi 1500 mg, de nagyon hasmenésem van tőle.

Szerintetek mi lehet ez? Baba mozgása vagy haskeményedés?

2015. jún. 22. 10:27
 1/7 anonim ***** válasza:

Amikor folyton kemény olyankor nem találasz egy puha pontot sem a pocidon? Allul vagy oldalt esetleg. Simán lehet, hogy a baba nyomja ki magát! Ha nem akkor viszont lehet, hogy én megnézetném csak hohy megnyugodjak. Görcslsz is, vagy csak kemény esetleg feszítő kellemetlen érzés!?

A keményedés teljesen normális, de ahogy mondtad az el is múlik pár másodperc alatt. A babán kívül nincs tippem sajnos.

2015. jún. 22. 14:41
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi,hogy válaszoltál.

1 hete voltam ellenőrzésen pont előtte éreztem először ilyet, akkor említettem neki, megnézte a méhszájat, rendben volt minden, mondta igyam tovább a magnéziumot. Tegnapig semmi bajom nem volt, este viszont ismét jelentkezett. A köldökömig kemény mindenhol, és kicsit feszít, de egyáltalán nem fáj, ha oldalra fordulok a feszítő érzés rögtön elmúlik, de ha hanyatt fekszem vagy állok akkor érzem.

Még egy hülye kérdésem van, ha egyenesen áll az ember, mennyire kemény a terhes has? Én csak ici picit tudom benyomni, ülve sokkal könnyebb.

2015. jún. 22. 15:02
 3/7 anonim ***** válasza:
Szia! Pihenj sokat ha van rá lehetőséged,nekem 16 hetesen volt először akkor befektettek,aztán 23 hetesen. Sok magnéziumot és pihenést mondtak,meg sok folyadékot. Ha napi 10-nél több,akkor irány az orvos,mert az árthat a méhszájnak. Elkezdhet nyílni. Azt mondta még a doki,hogy feküdjek teljesen vízszintesen és polcoljam fel a lábam plusz a derekam és a fenekem közt is úgy,hogy a méhszájam megemelkedjen,így megszűnik a terhelés ami éri. Nekem se lehetett nagyon benyomni,ülve össze is tudtam picit fogni,mintha csak meghíztam volna. Ne aggódj,minden oké lesz,de számold a keményedéseket.
2015. jún. 22. 18:38
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi Neked is hogy írtál.

Összehúzódást nagyon ritkán érzek, nekem ha kemény akkor alig tudom benyomni a hasam, és reggelig úgy áll :( doki erre is csak annyit mondott, igyam tovább a magnéziumot, de ez mi amit érzek? Nem fáj, csak feszül.

Méhösszehútódásomveddig a legtöbb 3 szor 10 másodpercig kb.

2015. jún. 22. 20:32
 5/7 anonim ***** válasza:

Hmmm gondolatom sincs mi lehet ez a hosszú keményedés..elég félelmetesen hangzik.

A pocakom nekem is puhább fekvésnél és ülésnél mint állva...gondolom a hasizmok miatt. Ezért sokszor a 20-23. hét közt állva nem is igen tudtam megkülönböztetni, hogy most keményedek vagy a baba nyomja ki magát vagy csak a hasizmom tónusát érzem. Én is 1500as magnéziumot szedek, viszont az enyhe hasmenés nekem jól jön vele együtt (aranyér barátunk beköszönt) de a keményedéseim megmaradtak. Csökkenteni nem merem...szóval lesz ami lesz!

Szerintem amikor érzed, hogy feszül feküdj el az oldaladra kicsit pihizni!! Az szokott használni, ezt az esti keményedést meg azért emlegesd a dokinak nézzen már utána mi ez!?

2015. jún. 22. 22:25
 6/7 A kérdező kommentje:

Azt hiszem megfejtettem, a babam keresztbe fordult, mert eddig alul a huvelyemnel meg a koldokomnel ereztem, most meg alul jobb es bal oldalon egyszerre Szerintem az alhasamba befeszkelte magat, es ez megmagyarazza, hogy miert erzek kemenyedest amikor mocorog.

De lehet hulyeseg, csak mar en sem tudok mire gondolni.

2015. jún. 23. 06:40
 7/7 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok,sose lehet tudni. Amikor nekem megfordult ugyanúgy éreztem rugdosni,mint amikor faros volt,de lehet,hogy a kis fejt és fenekét érzed. De azért figyelgesd biztos ami biztos. :)
2015. jún. 23. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!