Csaszaros kismamák, kinek mennyi időbe telt a felepules? Mennyire fáj a heg? És az EDA?
A császár 3-4 napig fájt aztán már mindent tudtam csinálni, egyedül láttam el a gyereket meg a háztartást a kórház után.
Mondjuk nekem volt már sokkal fájdalmasabb kórházi élményem, lehet én jobban bírom a strapát.
Akik természetes szüléssel szültek mellettem aznap, azok mind jobban kivoltak. Én mehettem haza leghamarabb meg tejem is nekem volt elsőnek.
Hát,én úgymond választottam a császárt (-itt lehet ilyet).
Engem altattak,ebbe nem volt beleszólásom,edával szerintem jobb lett volna,de ezt nem kérdezték meg.Azóta nem bánom,nem ez a lényeg.
Hétfő éjjel szültem,szombaton jöttünk haza,mert besárgult a baba.Nekem a heg sem fájt egyáltalán,égető érzés volt inkább és bal oldalon húzódott a varratnál,de elmúlt ez is 2 nap múlva.
Az első felkelés sem volt vészes,segített egy nővérke,után aznap már nem mertem lefeküdni :-) De nem fájt mondom,egy pillanatig sem.Pedig én egy vérvételtől is rosszul vagyok,fáj,de komolyan,de ez valahogy más érzés,nem fájdalom,legalábbis én nem mondanám annak.
Egyenesen jártam már kedd délután,csak lassabban.
Volt a kórházban az ágyon ilyen redőnyzsinór,amivel fel tudtad magad húzni,de én nem értem el,így arról nem tudok nyilatkozni,mert később meg nem kellett.
A varratszedés sem volt vészes,két oldalt elcsípte a doki és ennyi.Utána viszont azt éreztem,hogy nehéz a hasam.
Előnye volt:
Nem fájt,gyorsan felépültem,a babát is másnap estétől kikérhettem,tudtam ülni,állni,feküdni,nem úgy,mint aki nagyon szakadt normál szülésnél és kevesebb ideig véreztem utána és kevésbé intenzíven.A baba sem nyomódott meg és később sem láttam rajta semmi különbséget azért,mert ő császáros volt.
Hátrány,hogy azonnal nem láttam a babát,de Apukának egyből megmutatták.Hátrány szerintem a katéter meg az infúzió,azokat gyorsan túl kell élni,nekem fájt egy pillanatig mindkettő.
Szóval ha újból szülnék,ismét császárral szülnék szerintem,de nem hinném,hogy lesz ilyen.
(felénk általában 50-50% a császár aránya és ebben benne vannak a sürgős esetek is meg az is,aki így szeretne)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!