Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csaszaros kismamák, kinek...

Csaszaros kismamák, kinek mennyi időbe telt a felepules? Mennyire fáj a heg? És az EDA?

Figyelt kérdés
Akinek van összehasonlítási alapja, melyiket választaná ismét? Természetes szülés vagy császár?
2015. júl. 12. 11:25
 1/7 anonim ***** válasza:
Szia.nekem az első 3 nap nehézkes volt.pl: mosdó megközelítése felállás .kb még 2 hét után egész jó volt.a sebem nem fájt,pedig végig vágtak még a méhemet is mert nem tudták kivenni a babát 21percig tartott.az EDA abazolút fájdalommentes volt annyit éreztem,hogy nagyon hideg a fertőtlenítő.unokahúgom természetesen szült 3hónap után is panaszkodott.mindkettőnek van előnye-hátránya,nekem nem volt választási lehetőségem.jó egészséget!!!
2015. júl. 12. 12:09
 2/7 anonim ***** válasza:
Kaptam EDÁt is a vajúdás alatt, nekem egyáltalán nem hatott semmit. A császárt már spináris érzéstelenítéssel csináltak, attól deréktól lefelé nem éreztem semmit, de magamnál voltam. Miután elmúlt az érzéstelenítés, kb 3 napig még nehezen ment a mászkálás, felülés, de kibírható. Egy hét után mindent ugyanúgy csináltam, mint előtte.
2015. júl. 12. 12:33
 3/7 anonim ***** válasza:
Vajúdás alatt nem kaptam fájdalomcsillapítót, a császárt pedig spinális érzéstelenítéssel végezték. Nálunk 12 óra fekvés után történik az első felkelés, ami elég kellemetlen volt, gyakorlatilag görnyedve botorkáltam ki a zuhanyzóba és fájt is a seb, de nem volt nagyon vészes. Az első hetekben lassabban ment az ágyból való felkelés és a hirtelen mozdulatokat, emeléseket is kerültem, de nem mondhatnám, hogy nagyon szenvedtem. Szülés után egy héttel már vittem sétálni a babát, rá 1 hétre már főztem anyóséknak, aztán 2-3 héttel később már mentünk szabadtéri programokra. Nekem könnyen ment a felépülés.
2015. júl. 12. 12:56
 4/7 anonim ***** válasza:
4 hetbe telt mire embernek ereztem magam...a korhazba bele is lazasodtam a sebbe, 10 nap volt mire egyaltalan kiengedtek...a termeszetest valasztanam (vajjudtam, mar a kitolasi szakasznal jartunk mikor megcsaszaroztak). epidralis erzestelenitest kaptam, nekem megvaltas volt a kinlodas utan, olyan gyorsan elmultak tole a fajasaim hogy nem is tudtam foglalkozni a gerincet ert fajdalommal. bezzeg masnap majd le szakadt a derekam. sok sikert:))
2015. júl. 12. 13:29
 5/7 anonim ***** válasza:

A császár 3-4 napig fájt aztán már mindent tudtam csinálni, egyedül láttam el a gyereket meg a háztartást a kórház után.

Mondjuk nekem volt már sokkal fájdalmasabb kórházi élményem, lehet én jobban bírom a strapát.

Akik természetes szüléssel szültek mellettem aznap, azok mind jobban kivoltak. Én mehettem haza leghamarabb meg tejem is nekem volt elsőnek.

2015. júl. 12. 13:34
 6/7 anonim ***** válasza:
Én 10 éve szültem császárral, előtte 10 órát vajúdtam, így még örültem is neki mikor betoltak a műtőbe, hogy végre történik valami. (eleve progis császár lett volna, csak este 10-kor váratlanul kapott el a természetes szülés és reggelre került csak elő az orvosom) Nagyon fiatal voltam, 20 éves és gyorsan ment a felépülés. 12 óra fekvés, figyelmeztettek, hogy sokat igyak, igazuk volt, mert így elkerültem a fejfájást, ami az érzéstelenítés után szokott jelentkezni, egyáltalán nem fájt a fejem. Reggel császároztak, késő este vették ki a katétert és felállítottak. Emlékszem, az iszonyú volt, nagyon nehezen ment, a nővérke elkísért zuhanyozni, várt a zuhany előtt és visszakísért az ágyba (nehogy ájulás legyen vagy valami). Reggel már könnyebben ment, bár még mindig fájt rendesen, de már a saját lábamon egyedül mentem le két szintel lejjebb a szülészetről a gyermekágyra, ahol addig megfigyeltek egy napig. Kb 3.nap lett sokkal könnyebb a felkelés, járkálás mutatvány és onnan rohamosan javult. Mire a 7. napon kiengedtek már egész jól voltam, már csak a hirtelen mozdulatokra figyeltem, alapból nem fájt semmim mint az első napokban. Most 34 hetes vagyok és 10 évvel idősebb. Megint progis császár lesz és bár nagyjából emlékszem, mire számíthatok, de félek azért, hogy már nem úgy megy majd a felépülés mint 20 évesen :-/
2015. júl. 12. 21:21
 7/7 anonim ***** válasza:

Hát,én úgymond választottam a császárt (-itt lehet ilyet).

Engem altattak,ebbe nem volt beleszólásom,edával szerintem jobb lett volna,de ezt nem kérdezték meg.Azóta nem bánom,nem ez a lényeg.

Hétfő éjjel szültem,szombaton jöttünk haza,mert besárgult a baba.Nekem a heg sem fájt egyáltalán,égető érzés volt inkább és bal oldalon húzódott a varratnál,de elmúlt ez is 2 nap múlva.

Az első felkelés sem volt vészes,segített egy nővérke,után aznap már nem mertem lefeküdni :-) De nem fájt mondom,egy pillanatig sem.Pedig én egy vérvételtől is rosszul vagyok,fáj,de komolyan,de ez valahogy más érzés,nem fájdalom,legalábbis én nem mondanám annak.

Egyenesen jártam már kedd délután,csak lassabban.

Volt a kórházban az ágyon ilyen redőnyzsinór,amivel fel tudtad magad húzni,de én nem értem el,így arról nem tudok nyilatkozni,mert később meg nem kellett.

A varratszedés sem volt vészes,két oldalt elcsípte a doki és ennyi.Utána viszont azt éreztem,hogy nehéz a hasam.

Előnye volt:

Nem fájt,gyorsan felépültem,a babát is másnap estétől kikérhettem,tudtam ülni,állni,feküdni,nem úgy,mint aki nagyon szakadt normál szülésnél és kevesebb ideig véreztem utána és kevésbé intenzíven.A baba sem nyomódott meg és később sem láttam rajta semmi különbséget azért,mert ő császáros volt.

Hátrány,hogy azonnal nem láttam a babát,de Apukának egyből megmutatták.Hátrány szerintem a katéter meg az infúzió,azokat gyorsan túl kell élni,nekem fájt egy pillanatig mindkettő.

Szóval ha újból szülnék,ismét császárral szülnék szerintem,de nem hinném,hogy lesz ilyen.

(felénk általában 50-50% a császár aránya és ebben benne vannak a sürgős esetek is meg az is,aki így szeretne)

2015. júl. 13. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!