Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Meg lehet bízni az "állami"...

Meg lehet bízni az "állami" nőgyógyászokban, vagy menjek fizetős magánorvoshoz?

Figyelt kérdés
7 hetes terhes vagyok.
2008. szept. 3. 18:17
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan menj a TB-finanszírozotthoz, mert az orvosi protokoll szerint ugyanazt kell vizsgálni, ami a kötelező...ha igényed van külön infora,még mindig elmehetsz a sima vizsgálatokon kívül maszekhoz..., de a 3d-s uh is sokat elárul, azonkívül épp elegendő ami vizsgálatot a tb-s orvosok csinálnak....legfeljebb az lehet a gondod és ez ízlés kérdése, hogy milyennek találod a dokit, de hidd el, hogy a maszekben is épp akkorát csalódhatsz. Ha esetleg olyan maszekot választasz akkor lehet, hogy a vizsgálatok alkalmával szebb rendelőbe mehetsz, de én meg vagyok elégedve a kórházunkkal is.
2008. szept. 3. 18:21
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem nem maszek nődokim van, hanem sztk-ba járok!Teljesen meg vagyok vele elégedve nagyon rendes és segítőkész!Mindig rendesen megvizsgál és nem bunkó meg ilyenek!Én is gondolkodtam maszek dokin de elvetettem ezt az ötletet mert úgy vagyok vele, hogy amit kifizetnék neki a vizsgálatokra azt inkább a pici babócámra költöm! De ahogy az előttem válaszoló írta még mindig nem lesz késő, hogy maszekhoz menj ha esetleg nem szimpi a doki!

Sok sikert neked és boldog babavárást!

26 hetes pocakos

2008. szept. 3. 18:30
 3/9 anonim ***** válasza:
80%

Nekem sem volt fogadott dokim.Ennek egyik legfőbb oka a pénz volt.No meg 1-1 sztori arról,h a fizetősdokinak éppen fontosabb dolga akad,amikor a nőnek szülni támad kedve.

Nem részesültem rosszabb ellátásban sem a gondozás alatt,annyi,h néha megcsúsztak a vizsgálatok,mert elfelejtettek tájékoztatni,h mikor mire is kellene menni,meg úgy h is van ez az egész,sem a szüléskor.És azt a több mint 100e Ftot,amit egy magándokinak kifizettem volna,most nyugodtan a babára költhetem.A következő gyermekeimet is így fogom szülni.

2008. szept. 3. 18:58
 4/9 anonim ***** válasza:
75%

szia! legtöbb magándoki dolgozik kórházban is (az enyém legalábbis az istvánban dolgozik), szoval ilyen tekintetben mindegy.

Olyanban nem, hogy szerintem nem mindegy, hogy megbeszelsz egy idopontot, es elmesz akkor, illetve sorbanulsz majd szédülősen, nagy pocakkal.

Azért is járok magándokihoz, mert egyszerűen rosszul vagyok a kórházban, nem tudom miért (persze, vérvétel, meg ilyesmi kell, de nem mindegy, hogy milyen gyakran kell átélnem).

egy alkalom altalaban 5000 forint, havonta egyszer megyek, nekem ennyit megér.

ja, és ÉN választottam ki a nodokim, akivel 1000%osan meg vagyok elégedve, imádom, es naprakész, és kedves, stb.

Míg ha nem magánrendelésre mentem volna, csak "kaptam" volna egyet, lehet nem lettem volna ilyen szerencsés.

Fontos, hogy szimpatikus legyen az orvos, és hogy bizz benne, hiszen o fogja figyelemmel kísérni a babód és téged, ő fogja levezetni a szülést, stb..

2008. szept. 3. 19:07
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Meglehet bízni az állami dokiban, de azért kell némi szerencse is. Mint ahogy az előző válaszoló is írta, a nagyüzemben kicsit elveszhet az ember, és kimarad vagy elfelejtődik néhány vizsgálat. Szóval érdemes tisztában lenned a protokollal, hogy hányadik héten mijen vizsgálat szükséges. Azt nem mondom, hogy gondatlanok a TB-re gondozók, de nem is túl lelkesek. (Tisztelet a kivételnek.)

Én magándokihoz járok, nem azért mert felvet a pénz, hanem mert nekem megér ennyit, hogy rendesen, normális körülmények között, elegendő időt rám szánva törődik velem az orvosom. Ráadásul így egy másik kórházban szülhetek, nem ott ahol a területileg kijelölt van. (A kijelölt kórházzal, csak annyi problémám van , hogy nincs újszülött intenzív osztálya, így ha valami gond van elviszik a babám a világ másik végére mentővel.)

A lényeg, hogy ezt a pénzt is a "babámra" költöm,csak nem kelengyére, hanem a kettőnk biztonságára.

2008. szept. 3. 19:24
 6/9 anonim ***** válasza:
46%

Én sztk-ban voltam és eldöntöttem hogy soha többet! Ugyanis amikor elkezdtem barnázni berohantam, ültem vagy 2 órát, majd annyit mondott a doki hogy ha elkezdek vérezni akkor menjek vissza, se gyógyszer se semmi... aztán másnap már véreztem, (1 hét késés után azaz 5 hetesen) na akkor leküldött uh-ra ahol a másik doki azt mondta hogy nem lát semmit (elég bunkón) aztán visszamentem a dokihoz, megint kivártam a sorom, aztán azt mondta hogy a nykh 14mm-es ami menzi előtti, és hogy a 3 (!!!) pozitív tesztet csak produkálta a szervezetem (???) és hogy ez csak egy késői menstruáció. Ennyi. Aztán nem hagytam ennyiben, bementem a 2.sz.Nőgyógyászati Klinikára, ahol nagyon aranyosak voltak, Csináltak azonnal egy vizelettesztet, ami halványan de + volt. Azonnal befektettek, 3 napig voltam bent, és rendesen kivizsgáltak (vérvétel, ultrahangok, vizsgálatok) hogy nem méhenkívüli-e és hogy kell-e eü kaparás. Szerencsére nem kellett mert rendesen kitisztultam. Diagnózis:spontán vetélés! Szóval ennyit az sztk-ról. De ez az én esetem, pont egy pancser öreg dokit fogtam ki... Ettől függetlenül lehetnek normális dokik is természetesen.

Mindenképp olyan dokit válassz akiben megbízol és aki szimpi! Boldog babavárást!

2008. szept. 4. 09:00
 7/9 anonim ***** válasza:
46%

Szia!

Én először úgy indultam, hogy magándokihoz megyek, mert a baba a legfontosabb, nem sajnálom rá a pénzt, meg biztos van különbség a kettő között.

Aztán a védőnőm mondta, hogy akihez tartozunk, nagyon jó doki, és elmentem az állami rendelésre, és rájöttem, hogy szinte semmi különbség nem volt közöttük, és nem érdemes annyi pénzt kifizetni, a terhesség végéig sokszor kell menni, én is inkább a babára költöm azt a pénzt.

Az, hogy néha, nem is mindig megvizsgál, hogy nyitva van-e a méhszáj, ahhoz nem kell magándoki. Ha gond van, az más téma.

A rendellenességeket pedig úgyis az ultrahangon és a vérvizsgálatokból szűrik ki, ami fontos, az nem a dokin múlik.

A szülésnél viszont fogadok valakit, vagy dokit, vagy szülésznőt.

2008. szept. 4. 09:21
 8/9 anonim ***** válasza:

Szerintem, megéri a fizetős. Persze akkor is jó dokit kell találni, nem minden, hogy a pénzért cserébe elvársz egy bizonyos szintű "szolgáltatást", hanem a dokinak tényleg alaposnak, kedvesnek, készségesnek kell lennie... Én nagyvárosban élek, ha nem magándokihoz járnék, nem is találnám meg a dokimat az sztk-ban, mert ide-oda helyezgetik, rohan a magánbetegeihez, stb. Szóval, egyáltalán még a rendelésre is esélytelen bejutnom, nem hogy egy konkrét dokihoz!

Így viszont biztonságban érzem magamat, magunkat, ami nagyon fontos, mert a terhesség sokszor parázós, és a 9 hónapon túl akkor még nem is szóltam arról, hogy a szülőágyon mennyi múlik majd azon, hogy a dokid és te milyen team vagytok, és egyáltalán a maximális figyelmet és segítséget kapod-e meg komplikáció esetén...

Jó döntést, és boldog babavárást!

2008. szept. 4. 11:44
 9/9 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm szépen, hogy leírtátok a tapasztalatotokat, azt hiszem első körben megpróbálkozok az SZTK-val, utána még mindig válthatok:)
2008. szept. 4. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!