Az integrált teszt az fizetős vagy nem? Mikor és hol kell kérni?
Én az Istenhegyi úton csináltattam, de nem integráltat, csak sima kombinált tesztet. Az is kb. 95%-ra szűri a Down-kórt!
30 ezer forint volt!
A kombinált igaz, hogy 85%-ban szűri, de az eredmények 7-8%-a fals!
Az integrált, a kombinált kiegészítése,így az növeli a pontosságot 95%-ra.
100%-ot a magzatvíz mintavétel ad csak, de mivel az sem szűr minden egyes genetikai betegséget, így azzal is lehet hogy valamit nem szűrnek ki.
Summa summárum, egyik vizsgálat sem tud 100%-ban biztosat mondani, mivel nincs olyan vizsgálat, ami az összes betegséget kiszűrné. Sőt van olyan betegség, ami rejtett marad a terhesség során, és szülés után is több nappal, héttel, akár évvel mutatkozik csak meg!
Nem szándékoztam beparáztatni senkit sem, de sajnos ha a tényeket nézzük, az esély mindig ott van hogy LEHET valami baj.
Persze, egyik sem 100%-os!
Csak nekem megnyugtatóbb,hogy pl. az Istenhegyi úton nézegetik kb. 30 percig, míg nálunk sztk-san lezavarnak kb. 5 perc alatt. Ráadásul genetikus-nőgyógyász nézi, ami engem szintén jobban megnyugtat.
Barátnőmnek pl. sztk-san elég nagy értéket mondtak a tarkóredőre. Bejelentkezett a klinikára, ott sokkal kisebb lett. A doki vagy túl fáradt vagy másnapos volt és elmérte. Hát nem kívánom azt a hetet senkinek.
De igen, ettől függetlenül is lehet sajnos baj. Sőt még sok olyan rendellenesség van,ami nem is szűrhető!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!