Kislányt váró kismamik, Ti visztek be fülbevalót a kórházba, hogy ott tegyék bele a kis fülébe?
Azt hallottam hogy pár naposan a legjobb beletetetni a fülbevalót a kislány fülébe,mert akkor még nem fáj neki annyira,és könnyebben is gyógyul.Ki hogy van ezzel a kérdéssel?Illetve milyen fülbevalót érdemes venni a babának?
Köszi előre is, 29 hetes kismami
Szia! Én is kilányt várok, de majd olyan 2-3 hósan szeretnék neki fülbevalót berakatni. Ékszerésznél nézegettem, nagyon édesek vannak, kimondottan bébifülbevalók. Olyanok amik úgy vannak kialakítva, hogy nem tud a kis keze beleakadni, nem böki, szúrja meg a nyakát és nagyon kis könnyűek.
Szerintem is jobb ezt már pici korban elintézni, mert pl. egy nagyobb kislánynak (ovis, iskolás-nak) már stresszesebb ez és félni fog tőle. Nekem 12 évesen lőtték át a fülem, előtte mindig irígykedve néztem a többi kislányt, hogy nekik van fülbevalójuk.
Boldog babavárást!
31h kismama
A mi kislányunknak is a kórházban fogják kilyukasztani a fülecskéjét. A keresztszülei vették meg neki a fülbevalót, ami kifejezetten bébi fülbevaló. A Bajcsy kórházban (Bp-n) úgy működik a dolog, hogy hazajövetel előtti estén kell beadni a fülbevalót + 2000 Ft-ot és reggel már úgy kapod meg a babát, hogy benne van a fülecskéjében a fülbevaló.
Szerintem a születés utáni stressz miatt + a vérvételek és oltás miatt, már azt meg se érzi igazán, hogy a fülét is lyukasztják. Legalábbis szerintem jobb, ha gyorsan túl van rajta és utána nyugalom van a következő oltásig.
39 hetes kismama
Nálunk úgy volt, hogy kinéztem a fülbevalót, és szülés után rögtön megvették a keresztszülő-jelöltek.
Azért nem előre, mert csak születésekor lett 100%, hogy lány...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!