Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kislányt váró kismamik, Ti...

Kislányt váró kismamik, Ti visztek be fülbevalót a kórházba, hogy ott tegyék bele a kis fülébe?

Figyelt kérdés

Azt hallottam hogy pár naposan a legjobb beletetetni a fülbevalót a kislány fülébe,mert akkor még nem fáj neki annyira,és könnyebben is gyógyul.Ki hogy van ezzel a kérdéssel?Illetve milyen fülbevalót érdemes venni a babának?

Köszi előre is, 29 hetes kismami

2010. márc. 3. 21:29
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,lehet rákérdek majd akkor a védőnőnél,és lehet várunk vele majd pár hetet.Azért is kiváncsiskodom,mert hogy vegyük e meg már a fülit,vagy ha később tetetjük be,akkor ráér később is megvenni.
2010. márc. 4. 09:32
 12/15 anonim ***** válasza:

Szia! Én is kilányt várok, de majd olyan 2-3 hósan szeretnék neki fülbevalót berakatni. Ékszerésznél nézegettem, nagyon édesek vannak, kimondottan bébifülbevalók. Olyanok amik úgy vannak kialakítva, hogy nem tud a kis keze beleakadni, nem böki, szúrja meg a nyakát és nagyon kis könnyűek.

Szerintem is jobb ezt már pici korban elintézni, mert pl. egy nagyobb kislánynak (ovis, iskolás-nak) már stresszesebb ez és félni fog tőle. Nekem 12 évesen lőtték át a fülem, előtte mindig irígykedve néztem a többi kislányt, hogy nekik van fülbevalójuk.

Boldog babavárást!

31h kismama

2010. márc. 4. 10:10
 13/15 anonim ***** válasza:

A mi kislányunknak is a kórházban fogják kilyukasztani a fülecskéjét. A keresztszülei vették meg neki a fülbevalót, ami kifejezetten bébi fülbevaló. A Bajcsy kórházban (Bp-n) úgy működik a dolog, hogy hazajövetel előtti estén kell beadni a fülbevalót + 2000 Ft-ot és reggel már úgy kapod meg a babát, hogy benne van a fülecskéjében a fülbevaló.

Szerintem a születés utáni stressz miatt + a vérvételek és oltás miatt, már azt meg se érzi igazán, hogy a fülét is lyukasztják. Legalábbis szerintem jobb, ha gyorsan túl van rajta és utána nyugalom van a következő oltásig.

39 hetes kismama

2010. márc. 4. 11:50
 14/15 anonim ***** válasza:

Nálunk úgy volt, hogy kinéztem a fülbevalót, és szülés után rögtön megvették a keresztszülő-jelöltek.

Azért nem előre, mert csak születésekor lett 100%, hogy lány...

2010. márc. 4. 12:52
 15/15 anonim ***** válasza:
0%
Annak idején a lánykámnak a hazamenetel napján lehetett kilövetni a fülét, ki kellett fizetni a fülbevalót, ami orvosi acélból volt, és azt lőtték bele. Fél évig nem volt neki szabad kicserélni, és mozgatni kellett néha. Semmi probléma nem volt vele. Csak azért írom, hogy az aranyat hiába vittük volna be nem lehetett volna a fülébe rakatni, csak később. Persze kórháza válogatja, ahol a legkisebb fiamat szültem ott nem foglalkoznak fül lukasztással, a védőnők hirdetik magukat, és ők is az idősebb kort javasolják, de az az igazság, hogy pár naposan még nem veszi fel, ha sokat vár vele az ember, akkor lehet, hogy nagy trauma lesz a kis dologból, főleg, ha már eléri a fülét, és fogdossa..
2011. márc. 23. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!