Vannak itt olyan anyukák akik 30-hoz közeledve (vagy
után) vállaltak először gyereket?
Figyelt kérdés
28 éves vagyok. Egyre inkább azt látom, hogy mindenhol fiatal anyukák, nálunk meg még szóba se jöhet a dolog. A volt osztálytársaim nagy részének már van, ha éppen nincs, akkor pont most fog szülni. Kicsit frusztrál a dolog, mert ott motoszkál a fejemben, már nekem is lehetne, de nincs. És mi van, ha nem is lesz. Mi van, ha soha nem lesz. 6 éve vagyok együtt a párommal. 1,5 éve élünk együtt, de még sok a "felújítandó" dolog a ház körül, hogy minden tökéletes legyen, olyan amilyenre szerettük volna mikor beköltöztünk. Szóval valóban nem lenne itt az ideje. De mire minden körülmény tökéletes lenne, ott leszek 30. Mi van, ha akkor meg jön más? Akkor mindig halogatni fogjuk?!
41 voltam júniusban, november elejére vagyok kiírva. Én is korábban vágytam volna gyermekre, de későn találkoztunk össze a párommal. Szóval, nekem még 37! évesen is nyitott volt, nem hogy a gyermek, hanem a párkapcsolat is.
Azaz, szerintem ne bánkódj, ne akarj a külvilágnak megfelelni, élvezd ki az életet addig is, amíg ketten vagytok!
Szerintem nincs olyan, hogy megfelelő időpont. Mindig van mit csinálni akár a ház körül, akár máshol.
Viszont megfelelő időpont mindenképp, bármikor is jön egy gyermek:) Szerintem.
2015. júl. 2. 11:05
12/26 anonim válasza:
31 évesen. Előtte egyszerűen nem akartam, nem voltam rá kész. Nem anyagilag, hanem lelkileg, pszichésen.
Viszont egyet terveztünk csak, úgyhogy nálam a terv teljesítve, több már nem lesz.
Anyám 39 éves volt (őt hivatalosan is meddővé nyilvánították, így félig-meddig az orvosi csoda kategóriába tartoztam magzatként), amikor szült. Nem látom, láttam annak se hátrányát.
2015. júl. 2. 11:30
13/26 anonim válasza:
Én "mindjárt" betöltöm a 32-t, és most várom az elsőt :-) Úgy gondolom, ha belehúzunk, még egy belefér :-)
2015. júl. 2. 12:22
14/26 anonim válasza:
Ja, és már 11 éve vagyunk együtt a párommal, a volt osztálytársaim kb. 2/3-ának pedig még nincs gyereke...13as voltam.
2015. júl. 2. 12:26
15/26 anonim válasza:
Én a 31. születésnapom előtt 2 hónappal szültem a fiamat. nem is akartam előbb. Egyébként én egyáltalán nem látok sok nagyon fiatal (mert azért 30 évesen nem öreg még senki) kismamát, anyukát, inkább 30 körülieket.
2015. júl. 2. 12:29
16/26 anonim válasza:
Mindenképpen 30 után akartam gyereket.Még közrejátszott egy kis eü. probléma, így 34,5 évesen jött a fiam.
Számomra inkább később, mint előbb. Persze ez attól is függ, hány gyermeket terveztek. Mi csak 1et, bár, ha többet szerettünk volna, akkor sem gonolom, h korábbanra tettem volna az elsőt.
2015. júl. 2. 13:13
17/26 anonim válasza:
Juniusban toltottem be a 30-at, ra masfel hetre tudtam meg, hogy terhes vagyok.
Szerintem kell elkapkodni, egyetem, buli, munka stb es mar hopp 30 az ember lanya :) ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem vagy meg elkesve semmivel, sot!
2015. júl. 2. 14:09
18/26 anonim válasza:
Nem kell elkapkodni*****
Az osztalytarsaim zomenek nincs meg gyereke, es a kornyezetemben is tobben vannak, akik 30 folott vallalnak gyereket.
(Elozo voltam)
2015. júl. 2. 14:11
19/26 anonim válasza:
Majdnem 29 voltam már, mikor megérkezett a gyerkőc. Valahogy ekkorra kerültek nagyjából helyére a dolgok (diploma után pár év munkaviszony normális fizetéssel, saját lakás és kocsi, párkapcsolat stb.), persze olyan nincs, hogy mindig minden tökéletes.
Én azt tapasztaltam, hogy többségében hasonló korú nők jártak terhesgondozásra. Emellett a gimis osztálytalálkozónkon is én voltam a második, akinek gyereke született.
2015. júl. 2. 14:13
20/26 anonim válasza:
24 éves koromra terveztem a gyereket, de az élet közbeszólt. Sok évet elpazaroltam egy lehetetlen kapcsolatra, amiben mindig csak hitegetést kaptam, hogy majd jövőre, miután ez meg az meglesz. Majd miután ennek vége lett összejöttem az új párommal. Mindent előröl kellett kezdeni, ráadásul pár évig távkapcsolatban éltünk. Aztán jött a közös albi, majd lakásvásárlás. Miután ezzel megvoltunk jött a baba projekt 30 éves leszek mire megszületik a kis csöpp. (És szeretnénk másodikat is 3-4 év korkülönbséggel). Nem így terveztem, de utólag boldog vagyok, hogy így alakult. Egyébként a mi évfolyamunkban (gimis és fősulis egyaránt) még mindig kevés a babázó. Sokan még azt sem tudják mit szeretnének az életükkel kezdeni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!