Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vannak itt olyan anyukák akik...

Vannak itt olyan anyukák akik 30-hoz közeledve (vagy után) vállaltak először gyereket?

Figyelt kérdés
28 éves vagyok. Egyre inkább azt látom, hogy mindenhol fiatal anyukák, nálunk meg még szóba se jöhet a dolog. A volt osztálytársaim nagy részének már van, ha éppen nincs, akkor pont most fog szülni. Kicsit frusztrál a dolog, mert ott motoszkál a fejemben, már nekem is lehetne, de nincs. És mi van, ha nem is lesz. Mi van, ha soha nem lesz. 6 éve vagyok együtt a párommal. 1,5 éve élünk együtt, de még sok a "felújítandó" dolog a ház körül, hogy minden tökéletes legyen, olyan amilyenre szerettük volna mikor beköltöztünk. Szóval valóban nem lenne itt az ideje. De mire minden körülmény tökéletes lenne, ott leszek 30. Mi van, ha akkor meg jön más? Akkor mindig halogatni fogjuk?!
2015. júl. 2. 10:06
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
90%
Én az elsőt 33 évesen szültem. Félkész házba nem szerettem volna vinni, ráadásul nem volt sürgős. Szerintem semmi gond azzal, ha 30 fölött szülsz, ez nem lóverseny :)
2015. júl. 2. 10:10
 2/26 anonim ***** válasza:
100%

30 évesen szültem az első babámat.

Most várom a 4. picit.

Mai fejjel azt mondom, SOHA nem lesz olyan, hogy tökéletes időzítés, mert ha a ház kész, lehet, hogy jön más....tapasztalat.

Ma már nem várnék, ha a kapcsolat erős lábakon áll

2015. júl. 2. 10:13
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Én 36 évesen szültem. Betegség miatt nem jött össze korábban. Nagyon bántott mindig, hogy nem lehettem fiatal anyuka. De most már örülök, hogy egyáltalán összejött :)
2015. júl. 2. 10:14
 4/26 anonim ***** válasza:

21 évesen jöttem össze a férjemmel. Azonnal össze is költöztünk, albérletbe. 4 évvel később volt esküvőnk, majd rá 1 évre vettünk házat.

És bizony még akkor is vártunk a babával. Végül a 29. születésnapom előtt 1 hónappal született meg a fiunk. De volt nálam "idősebb" kismama is.

A ház átépítését már nem vártuk meg, így is minden adott volt, tehát van külön szobája a gyereknek. Ennyi belefér gyerek mellett is. Ha azt is megvárjuk, szerintem még mindig nem lenne (és egy jó darabig).

És ne csak a fiatalokat vedd észre. Vannak bőven 30 feletti kismamák is.

2015. júl. 2. 10:15
 5/26 anonim ***** válasza:

29 évesen szültem. 2 eve voltunk együtt, es 1 eve hazasok. Előtte 5 evig voltam egy hasonló kapcsolatban ahol semmk soha nem volt elég kész a gyerekvállalásra....szerintem meg ma is varhatnek.

Egyebkent semmk sincs, ha 30 felett leszel, de azert 35. Az elsőt mar ajanlott megszülni.

2015. júl. 2. 10:27
 6/26 anonim ***** válasza:
33%

28 éves vagyok, szerencsére minden körülményünk adott volt az első babához (27 évesen szültem) igaz meg is dolgoztunk érte de most nem ez a lényeg.

Ha valakinek semmi kilátása: se lakás, csak hitel, se autó, se biztos kapcsolat, az nyilván várjon, akár 35 éves-38 éves koráig is.

DE!

Ha valaki olyan helyzetben van mint te, biztos kapcsolat, ház - még ha felújítandó is. Őszintén mire vársz??? minél idősebb vagy, annál nehezebb teherbe esni, a vetélés, a fejlődési rendellenességek, a problémás terhesség veszélye annál nagyobb! Nem ijesztegetni akarlak, nyilván van aki 38 évesen is makk egészséges babát szül, ugyanakkor van aki 25 évesen beteg gyereknek ad életet vagy elvetél...

de a statisztika mégis az, hogy minél fiatalabban szülsz, annál jobbak az esélyeitek, ráadásul életed hátralevő részében annál többet lehetsz a gyermekeddel!!

nem szabad arra várni az életben hogy minden tökéletes legyen!! olyan sosem lesz!! mi is felújítandó házba költöztünk, most 3. éve lakunk itt és lassan kész vagyunk. Gyerek mellett, pompásan meg lehetett mindent csinálni. Vágjatok bele :)

2015. júl. 2. 10:27
 7/26 anonim ***** válasza:
100%

30 vagyok és az elsőt várom. Nem tudom, hogy hol látsz olyan sok fiatal kismamát, de a terhesgondozáson, ahová járok, a váróban csupa velem egyidős, vagy még idősebb terhes nőt látok. Elvétve akad csak egy-két látványosan fiatalabb.

Sőt, sokszor még engem is "kinéznek", mert fiatalabbnak tűnök jóval a koromnál.

2015. júl. 2. 10:33
 8/26 anonim ***** válasza:
en 32 voltam, es szerintem mar eleg keso igy is elso babanak...de meg belefer manapsag. viszont azt tanacsolnam hogy ne huzzatok tovabb mert ugyis mindig lesz valami...ha gyereket szeretnetek akkor hajra..
2015. júl. 2. 10:34
 9/26 anonim ***** válasza:

28 vagyok, 8 hónapos a fiam, a gimis osztályomban 13 lány végzett, azok közül kettőnknek van babája.

30körül egyáltalán nincs elkésve az ember lánya, de egyet ne feledj: soha nem lesz minden kész, mindig lehet találni valami feladatot a baba előtt (házépítés, munka, tanulás, utazás stb.), soha nem fogod azt érezni, hogy na, most minden megvan (vagy hát nagyon ritka).

Ha a körülmények adottak, és már vágytok a babára, akkor hajrá, de ha még nem érzed késznek magatokat (és nem a házat), akkor még várj, van időtök.

2015. júl. 2. 10:56
 10/26 anonim ***** válasza:
Én 34 évesen szültem. 10 éve voltuk akkor együtt a párommal.Mi is halogattuk, hogy majd akkor ha ez +az lesz és majd utána, így úgy... 33 évesen rádöbbentem, hogy még sok mindent nem valósítottunk meg abból amit gondoltunk, viszont lassan kicsúszok az időből. Így jött a baba. Most már nagyon bánom, hogy nem vágtunk bele előbb, mert így viszont kistesót már nem merek bevállalni. Ha újra kezdhetném az életem előbb szülnék, legkésőbb 28-30 évesen.
2015. júl. 2. 11:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!