Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyon el vagyok keseredve,...

Nagyon el vagyok keseredve, gomba, e coli?

Figyelt kérdés
A terhességem 37. hetében járok , gombát és ecoli baktériumot tenyésztettek ki nálam, holott nemi életet nem is élünk hónapok ota a gomba miatt, honnan szedtem össze? veszélyes ez a babára? Klion hüvelykúpot kaptam.?
2015. jún. 29. 14:00
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
A dokit nem is kérdeztem mi ez mitől annyira ideges lettem. Bár ha nagy bajt okozna gondolom közölte volna.
2015. jún. 29. 14:01
 2/16 anonim ***** válasza:
Nem tudom mit csinaltal volna az en helyemben. Nekem vegig e-coli, strepto es gomba tenyeszett ki... nem lehetett kiolni terhesseg alatt. En sem eltem nemi eletet, foztem a bugyijaimat, megis azonnal visszajott a kezeles utan. Terhesen eleve fogekonyabb az ember erre, mondjuk en amugy is az vagyok...
2015. jún. 29. 14:13
 3/16 anonim ***** válasza:
Ja, es nyugi! Nem lesz semmi baj!
2015. jún. 29. 14:14
 4/16 anonim ***** válasza:
A terhesség eleve hajlamosít a fertőzésekre sajnos. E.colitól nekem az első terhességnél vesemedence gyulladásom volt. Antibiotikumot kaptam, semmi gond nem volt. A másodiknál staphilococcus aureus-t tenyésztettek ki a kenetből, ott kaptam én is gyógyszert meg a baba is megelőzésképpen, pedig a második minta már nem mutatott nálam semmit. A harmadiknál az égvilágon semmi nem volt. Nem kell aggódnod szerintem. Használd el a kúpot, aztán ha a doki nem mondja, kérdezz rá, hogy csinálnak-e újabb tenyésztést, hogy biztos ne legyen semmi.
2015. jún. 29. 14:16
 5/16 anonim ***** válasza:

Az e-coli egy székletbaci. Az egyik leggyakrabban kitenyésztett baktérium, amit nagyon nehéz kiirtani.

Hogy mennyire veszélyes a babára nézve nem tudom, ezt az orvosoddal kéne megbeszélni, hogy szülés közben megfertőződhet-e.

Nálunk a 3 hónapos kislányomnál tenyésztették ki, 1 évbe és rengeteg antibiotikumba telt, mire negatív lett a leoltása.

2015. jún. 29. 14:18
 6/16 anonim ***** válasza:

A staphilococcusok meg ott vannak a bőrünkön is, és vannak nagyon veszélyes rezisztens törzsei is. Sajnálom a kislányodat, az nem derült ki, hogy ő hogy kapta meg?

Pont azért van a tenyésztés, hogy még időben tudjanak kezelni, ha szükséges, ha meg nagy a gáz, akkor császár (pl bizonyos HPV-k esetében), ismerősnek pont ez volt...

Akkor se rémülj meg, a Klion egy nagyon jó szer, viszont (dokival egyeztetve) érdemes esetleg vmi hüvelyflóra erősítőt is használni utána.

2015. jún. 29. 14:23
 7/16 A kérdező kommentje:
Azért vagyok el keseredve mert az előző terhességemnél semmi bajom nem volt. Mos t végig gombám volt , hiába kaptam kúpokat ideig óráig hatottak :-((( és most még ez is ... olvasom h a kakiban van , hát hihetetlen hogy került a hüvelyembe , a higiéniára nagyon odafigyelek. Szerintetek ez a klion hatni fog? már olvastam erről is sok roszat a neten..
2015. jún. 29. 14:38
 8/16 anonim ***** válasza:

A gomba veszélytelen a terhességre, a bakteriális fertőzés okozhat problémát, ezért kaptad a Kliont, amin kicsit csodálkozom, mert elég erős gyógyszer és rá van írva, hogy terhesség alatt nem szedhető. Viszont én sem gyógyszerész, sem orvos nem vagyok, nyilván ők jobban tudják (reméljük).

A gombát legtöbb esetben nem "összeszeded", hanem benned szaporodik el. A gombásodás immunológiai és életmódbeli probléma, na persze az sem segít sokat, hogy a nőgyógyászok 95 százaléka összevissza kezelgeti, sokszor többet ártva mint nem.

A terhességi hormonok egyébként is okozhatnak problémát a hüvelyflórában.

A hüvelygomba hosszú távon bórsavporos kúppal és diétával hozható helyre, a baktériumflóra probiotikus kúppal, de előtte nem ártana, ha doktorbácsi tisztességesen kiirtaná az e-colit, bár a fertőzöttség mértékétől függően azt akár a probiotikum is lerendezheti. Próbálkozhatsz tejsavas irrigálással is, csak sajnos az csak a baci ellen hatékony, a gomba meg direkt szereti. Nehéz és hosszadalmas ügy, de szerintem a 37. hétben a terhességedre már nem veszélyes, szüléskor pedig jelezd a problémát a szülészeknek.

2015. jún. 29. 14:43
 9/16 anonim ***** válasza:
Terhessegem alatt, a 16 het korul en is osszeszedtem ecolit a korhazban. Nekem a kezelesem 7 napos betadine kupbol, es 14db Protexin gynophilusbol alt. Utana negativ lett a kenetem. Nemertem en se a Kliont..az a kup borzaszto, felmar mindent belulrol, ezutan mindenkeppen kell a protexines tejsavas kup. Nekem rossz elmenyem is van vele, igy elbol elutasitottam terhessegem alatt, mikor az orvosom felirta. Mas is hasznalt. Ha bizol a dokidban tedd fel, ez fertozes merteketol is fugg, biztos merlegelt. 32hkm
2015. jún. 29. 15:16
 10/16 anonim ***** válasza:
Jah es en is voltam gombas, es nekem is csak a borsavas-boraxos kup valt be hosszutavon. Megelozeskeppen is tokeletes, es teljesen veszelytelen terheseg alatt. Esetleg erre rakerdezhetnel a dokidnal. Utolso voltam
2015. jún. 29. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!