Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet-e terhesen nyaralni...

Lehet-e terhesen nyaralni menni, fürdeni?

Figyelt kérdés

Most derült ki, hogy babát várok, de a nyaralás már fél éve le van foglalva. Egy hónap múlva indulnánk. Kb. 5hetes terhes lehetek. A doki egyből azt mondta, hogy mondjuk le a nyaralást, mert fő a biztonság.

Aki volt hasonló helyzetben leírná, hogy ilyen korai terhességgel elment-e nyaralni és fürdött-e? Tengerpartra mennénk, és ez lenne a nászutunk, mert tavaly nem sikerült eljutni, nagyon csalódott lennék, ha le kellene mondani.

Tapasztalatokat várok leginkább, nem véleményeket.

2015. jún. 24. 16:47
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
Ennek a kommentednek az utolsó két sorával szerintem meg is válaszoltad magadnak a kérdést.
2015. jún. 24. 20:20
 12/30 anonim ***** válasza:

Mindenképpen kérdezz rá, hogy miért nem javasolja, mivel okkal teszi, és az a dolga, hogy az ilyenekkel képben legyen:) Mivel utaznátok? Bár ilyenkor majdnem mindegy, mert a repülőt a sugárzás, a kocsi/buszutat pedig a hosszú zötykölődés, és kevés megállás miatt nem ajánlják.

Egyéb okok lehetnek még, hogy nem tudod, mit eszel kint (ez persze itthon is így van, csak itthon nagyobb valószínűséggel készíted te az ételt, és jobban meg tudod válogatni az alapanyagokat).

Amúgy gondolj bele tényleg abba is - én ezzel nyugtatom magam -, hogy sok mindent az utazásból ki sem tudnál használni, pl. nem szabad egész nap a napon feküdni, vannak ételek, amiket ki kell hagynod, programok, amiket ki kell hagynod, ha hideg a víz, nem annyira jó belemenni, ha elmész egy programra, ami ártalmatlannak tűnik, de végül mégsem az, akkor aggódhatsz, nincs kéznél az orvos, ha bármi van.

Anyukám és tesóm tölti épp a nyaralását ott, ahol én is lehetnék, és már több olyan dolgot is mondtak, ami miatt jó, hogy nem mentem el, mert vagy aggódhattam volna, vagy nézhettem volna, ahogy a fincsi ételeket eszik, amiket nekem csak max. kis mennyiségben lehetne. Olaszország szép hely, de azért a lényeg ott van a 10-es válaszod végén:)

2015. jún. 24. 22:48
 13/30 anonim ***** válasza:
16. hetet töltöm, az orvosom Németország egyik elismert és több díjjal kitüntetett nőgyógyásza aki az augusztusi Egyiptomi utunkra (ami nekünk is nászút tavalyról :) akkor mi sem tudtunk menni) áldását adta! Azt mondta menjünk nyugodtan csak tartsuk be azokat amiket nem terhesen is betartanánk (csak ásványvizet inni, nem enni hámozatlan gyümit se salátát). Olaszország nincs messze. Szerintem nyugodtan mehettek.
2015. jún. 25. 01:24
 14/30 A kérdező kommentje:
Autóval mennénk. Köszönöm mindenkinek a választ.
2015. jún. 25. 14:20
 15/30 anonim ***** válasza:
Ha az orvos engedélyezi, akkor sok megállóval, és kímélő programokkal szerintem el lehet menni. DE csak akkor, ha az orvos rábólint.
2015. jún. 25. 14:27
 16/30 A kérdező kommentje:
2 hét múlva megyek csak újabb ultrahangra, mert még most csak egy nagyon pici petezsákot látott, így 2 hetet várok és kiderül, hogy mi újság, akkor újra rákérdezek a tények tudatában, hogy akkor mi is legyen.
2015. jún. 25. 14:29
 17/30 anonim ***** válasza:

Mivel tapasztalatokra volták kíváncsi:

4 hónapos terhes voltam tavaly nyaraláskor (pontosan a hetekre már nem emlékszem. Autóval mentünk Olszországba, több helyen megszálltunk (Velence, Ravenna, Rimini) és többször fürödtünk is a tengerben. Nekem az út hosszúságával se volt gondom, úgy volt hogy többször megállunk út közben pihenni, de mondtam, hogy jól vagyok, mehetünk tovább. Én nagyon élveztem azt a nyaralást, utoljára baba nélkül és mégis először vele :)

De nekem nem mondta az orvos, hogy ne menjek, csak hogy figyeljek a közérzetemre, ne erőltessem meg magam... stb.

Ha neked ezt mondta, akkor biztos van valami oka. Ez a ti döntésetek, senki se mondhatja meg nektek hogy mit csináljatok, mert a felelősséget se vállalja senki. Azt se tudhatod, hogy mennyire leszel hányós, émelygős, nekem szerencsém volt, mert nem volt ilyenem egyáltalán, de ez azért tönkre vághat egy nyaralást.

Szóval nekünk minden rendben ment, a fél éves babám most itt szundikál mellettem :)

Majd írd meg, hogy döntöttetek.

2015. júl. 3. 14:34
 18/30 anonim ***** válasza:
Én hat hetes voltam, mikor nászútra mentünk. Repültünk. Tengerpartra mentünk, de nem fürödtem. Nem lett semmi gond az utazásból.
2015. júl. 7. 08:51
 19/30 anonim ***** válasza:
71%

Eszembe jutott, hogy ismerős párja 3 hónapos terhes volt, mikor még síelni mentek....azzal a címszóval, hogy utána már úgyse lehet jó ideig :O

én ezen akadtam ki. persze nem lett baj....

A nyaralás, kímélő programokkal, pihenéssel szerintem rendben van. Persze csak orvosi beleegyezéssel!

jó pihenést!

2015. júl. 7. 09:29
 20/30 anonim ***** válasza:
Ez a téma még orvosok között is megosztó. Van aki szerint strand is lehet van aki szerint meg még az otthoni medence se. Ha nem lesz semmi bajod menjetek nyugodtan.
2015. júl. 7. 09:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!