Lehet-e terhesen nyaralni menni, fürdeni?
Most derült ki, hogy babát várok, de a nyaralás már fél éve le van foglalva. Egy hónap múlva indulnánk. Kb. 5hetes terhes lehetek. A doki egyből azt mondta, hogy mondjuk le a nyaralást, mert fő a biztonság.
Aki volt hasonló helyzetben leírná, hogy ilyen korai terhességgel elment-e nyaralni és fürdött-e? Tengerpartra mennénk, és ez lenne a nászutunk, mert tavaly nem sikerült eljutni, nagyon csalódott lennék, ha le kellene mondani.
Tapasztalatokat várok leginkább, nem véleményeket.
Addigra 9-10 hetes leszel. Ha egészséges vagy, menj nyugodtan, én a 2. gyerekemmel voltam félidős, amikor vízitúráztam. -)
Viszont, ha bármi gond van, ne kockáztass!
Az én dokim engedte. Sőt nekem gerincproblémák miatt úsznom is kellett szinte végig.
De,ha végképp úgy van,akkor nyaralni menj el, és max. ne fürödj. Bár tengerpartra úgy nem sok értelme van elmenni.
Én is csak a tengerhez megyek fürödni, bármennyire csábít a Balaton és mesterséges strandok. Egyedül a tengernél nem kaptam el soha semmit. A mesterséges strandokon gombától kezdve minden van.
Nem kell egy terhességet túlaggodalmaskodni. Ez nem betegség, hanem egy állapot, így is jól érezheted magad.
Én a repülés miatt az endokrinológusom tanácsára lemondtam egy korzikai utat. Az első trimeszterben nagyon nem javasolta a repülést, egyébként fürödni a tengerben lehet, ott nincs fertőzésveszély. A legfontosabb szervei a 10. hétre fejlődnek ki, ha azután mentek, akkor már a repülés sem akkora gond, de azelőtt, hát nem tudom. Sokan vannak, akik bevállalják, sok orvos szerint lehet repülni. Az sem biztos, hogy pontosan hová mentek, kell-e oda védőoltás, mert ha igen, akkor mindenképpen le kell mondani, de ha pl. Európán belülre mentek, az szerintem bevállalható.
A másik szempont, ami miatt ilyenkor nem javasolják az utazást, az az, hogy nem lehet tudni, milyen tüneteid lesznek, pl. hányás. Illetve az orvosod jobban ismeri a helyzetedet, jobban látja a dolgokat, ő vizsgált meg, ha ő azt mondja, hogy ne menj, hát én biztos, hogy nem mennék, hanem áttenném máskorra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!