27 hetes terhesen elmennétek tengerpartra nyaralni? Elég hirtelen jött az ötlet, orvoshoz már nem tudok előtte elmenni?
A terhességemmel eddig minden oké volt, bár 18 hetesen azt mondták, a méhlepény megközelíti a belső méhszájat. Csak annyit mondott a doki, ha vérzés van, rögtön kórház, de hál'Istennek nem volt semmi gond. Ja, meg no szex.
Szerdán indulunk, addig már nem tudok találkozni az orvossal. 4 napra, Olaszországba megyünk. Ha a válaszotok igen, mire figyeljek jobban?(higiéniát leszámítva)
Ne napozz.nekem azt mondták h az tilos.amúgy én nem mennék a helyedben ha problémás a terhesség...
37hkm
Hát én ilyen esetben mindenképpen megnézetném magamat elötte, mert ha maradt a méhlépény a méhszájon akkor akár mikor elkezdhetsz vérezni és egy 10 órás rezgés alatt még könnyebben elöfordulhat.
Ha zárt a méhszáj és nincs a méhlepény rajta, akkor hajrá. A nappal vigyázz, ne menj sokat napra, és cseréld az alsódat minden fürdés után,m hogy a baktériumok, vírusok ne tudjanak szaprodoni a meleg vizes bugyin.
ja és egy fullos biztosítást köss ha valami lenne akkor koraszülött babával ne kelljen több milliós haza szállítást kifizetned.
Hát nem tudom... Végül is, ha jól vagy és bírod az utazást... (szülni pedig az olaszok is szoktak :D )
Mi csak a balatonig merészkedtünk bár már 35 hetes voltam. Természetesen vízbe nem mentem bele épp csak "lábmosás" volt.
Útközben próbáljatok gyakran megállni, sétálgatni kicsit, vigyázz magadra, ne akard átúszni a tengert :) inkább csak az árnyékban pihengess. (ezek voltak az "éndokim" tanácsai) Ja és egy saját hozzátenni való, minden itthoni orvosi papírodat vidd magaddal biztos ami biztos.
Jó pihenést!
én nem vállalnám be. mi mindig nagy családdal megyünk (anyósomék, szüleim, unokatesók és mi) így sokan. de idén mi nem tartunk velük, pont a terhességem miatt. idegen ország, idegen nyelv, idegen orvosok.. tényleg nem jó a legrosszabbra gondolni, de ha véletlenül mégis pont ekkor történik valami, akkor mi lesz? szerintem idén inkább maradjatok otthon, majd jövőre elmentek. az megint más dolog, ha valaki tengerpart mellett él, vagy annak közelében. de azért innen egy olaszország nem semmi még nem terhesen sem (én busszal voltam anno, valentin napon), hát mit ne mondjak, a fenekem szétültem, nehezen viseltem, képzelem mi lenne most.. mindenesetre Te tudod, de én nem mennék, inkább itthon egy hosszú hétvégére, valami nyugis helyre, ahova nem kell annyit utazni.
26 hkm
Szia !
Én is nemsokára megyek nyaralni Olaszországba, 25hetes terhesen.Mi mindig is sokat utaztunk, és az egész családdal megyünk.Mondjuk nekem eddig semmi bajom nem volt, még fáradt se voltam, a korai hányás is elmaradt, úgyhogy szerencsésnek mondhatom magam. És hál isten a picivel is minden okés. Mondjuk én direktbe nem napozom, de mivel a Balatonnál élünk gyakran úszom 4-5óra után, igy egézséges barna szinem van, meg otthon a medencében is majdnem minden nap uszom 4óra után. Nekem azt mondta a dokim, hogy amig jól esik ússzak, de én mindig is usztam. csak most lazább tempóban teszem ezt. Nekem több barátnőm is volt a tengernél terhesen és hál isten semmi baja nem lett sem nekik sem a babának. Úgyhogy szerintem ha egézségesnek érzed magad menj nyugodtan, de direkt napra ne feküdj.
Jó nyaralást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!