Tényleg nagy lesz a fiam?
34 hetes UH adatok tegnapról: BPD 9 cm, a súlya pedig 2550g. KB. 2 héttel nagyobb a méretei alapján.
Ez tényleg azt jelenti, hogy nagy lesz a "kicsi"? Lehet ezekre a méretekre alapozni?
NEm, ezek csak saccolások, és általában nem sok közük van az eredményhez.
Nekem 34 hetesen azt állítotották, hogy már túlhaladta a 3 kg-ot, aztán 2950g-mal született a 40 hét végén.
Köszönöm a választ :) egyesek már mondták, hogy jaj nehéz lesz megszülni, stb.
(Amúgy is félek a szüléstől, még rá tesznek egy lapáttal ...) Megnyugtattál!
Ez csak becslés, amit a gép a mért adatok alapján kalkulál, aztán vagy bejön vagy nem.
Nálam elég jól betalált, a 36. héten 2790 (+/-400) grammra becsülték, és 2 nappal a kiírt dátum után 4150 grammal érkezett. :)
Szerintem nem lesz kicsi :)
32.hét bpd 86cm 2360g
37.hét bpd 97cm 3880g
41.héten született 4320g 54cm fiù
6-os
Az inkább 86 és 97 mm, nem? Cm-ben elég durva lenne. :)
Óóó jaj nekem ... :)
Attól nem is tartok annyira, hogy nagy lesz a méreteit nézve, mivel én is magas vagyok, apum részéröl pedig mindenki majd 2 méter magas, és nem 70 kg ... :)
Inkább attól, hogy a szülésnél ez ne legyen probléma. Nagyon félek a szüléstől, már most gyomorgörcsöm van, ha rá gondolok, de nem szeretnék császárt, ha csak nem muszáj.
A doki annyit mondott még, hogy biztos, hogy 2 héttel hamarabb jön majd. De akkor ez sem mérvadó :)
Köszönöm az eddigi válaszaitokat!
5-ös vagyok
Mi azért is vettük biztosra, hogy nagy lesz, mert egyrészt a párommal együtt mi sem voltunk aprócskák születéskor, másrészt a szülésznőm minden NST-n elmondta, hogy nagyra készüljek, mert az egész hasamat betölti a baba. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!