Igaz az, hogy aki magas annak kicsi pocakja lesz, és aki alacsony annak nagy pocakja lesz, aki széles csipője gyorsan szül, aki keskeny csipője van az nehezen szül?
a csípő szerintem nem mérvadó, szülés előtt lemérik
nekem irtó keskyeny volt a csípőm, mégis könnyen szültem, más meg nagy debellák, és szenvednek, meg császár..
En 150 cm magas vagyok es a 8. honapig alig latszott a pocakom. (Mondjuk picike babam is lett :) )
A csipom is eleg keskeny (meg a terhesseg elejen ugy allapitottak meg, hogy lehet, h ez miatt csaszarral fogok szulni, de normal szules lett belole) es eleg konnyen megvolt a baba.
Szerintem ez egyenfuggo, hogy ki hany kilot szed fel es, hogy mennyire latszik neki a pocakja :)
Én magas vagyok és fiús alkatú, tehát elég keskeny a csípőm.
A hasam mindkét terehsségemnél hatalmas volt.
Első gyereket nehezen szültem, de nem a csípőm miatt, hanem nehezen tágultam. A második gyereket könnyen megvolt.
Magas vagyok széles csípővel.
41 hetesen is olyan volt csak a hasam, mint másnak 5 hónaposan. Nagyon gyorsan és könnyen szültem.
Én nem mondom, hogy ez a csípőm miatt volt, csak leírtam a statisztikád miatt.
Ezt még nem is hallottam, de rám igaz: 170 cm magas vagyok és relatív kicsi volt a hasam (úgy néztem ki, mintha lenyeltem volna egy dinnyét :-), a csípőm pedig széles és 4 óra alatt megvolt a baba (első).
Egyébként ha egy magasnak és egy alacsonynak ugyanakkora pocakja van, az alacsonynál nagyobbnak tűnik az arányok miatt. A keskeny csípőre pedig még az orvosok is azt mondják, hogy nehezíti a szülést, a szobatársamnak például a fiúsan keskeny csípője miatt volt császármetszése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!