Keskeny hátú lóra nyereg?
szia!
Pont ma néztem meg egy nyerget, végül nem vettem meg, mert az én keskenyhátú lovamnak magas a marja, de ennek nem volt magas a markamrája, a nyereg mégis keskeny. Azt mondta az eladó lány, hogy sportpónira volt használva korábban
ez az:
Első válaszoló:
Azt írja a leírásban a nyeregnél amit küédtél, hogy keskeny hátú, MAGAS marú lovaknak való!
Teljesen mindegy, hogy milyen marú lóra valónak hirdetik a nyerget. Ha a markamra szélessége jó, akkor az nem baj, ha több a hely benne a mar felett, csak mert a ló marja alacsony. A szélessége legyen jó, az a lényeg. A magasság akkor lenne problematikus, ha a lónak magas marja lenne, de nincs. Lesz hely bőven a mar felett, ez még senkinek nem ártott.
Nekem egy sportpónim van, keskeny hátú, alacsony marú, 140 cm magas. Neki ilyen nyerge volt: [link]
Ennek a nyeregnek is magas a markamrája, de ez nem okozott semmi hátrányt. És mivel a marvas meg cserélhető, így pont a hátára lehetett illeszteni a megfelelő méretű marvassal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!