Kezdőnek könnyű lovat irányítani, fennmaradni?
Mikor kell a lovat szorítani combbal?Mindig,minden jármódban?
Derék folyamatosan legyen meghúzva a lovon,esetleg kell homorítani,vagy simán egyenesen ülni?
A derekad egyenes, nem kell pucsítani, mert úgy nem tudod a ló mozgását követni. Szorítani nem kell, a sarkat sem kell "lenyomi", hanem inkább a combot lefelé nyújtani, hogy mély legyen az ülésed, ettől már szinte önmagától lemegy a sarok (de ha nem, még akkor is jobb arra gondolni, hogy lábujjakat fel, nem pedig sarkat le, mert akkor könnyen beszűkül az ülésed).
Szorítani nem kell, az egyensúly tart fenn a lovon. Az irányítás majd akkor kerül szóba, ha a megfelelő ülést kialakítottad futószáron, minden jármódban, kiülve és könnyítve is.
Semmivel sem kapaszkodhatsz, combbal sem. A comb már egy segítség, ha erősebben rázársz valamelyik oldalon, arra a jól képzett ló már fordulattal, vagy hajlítással reagál, a többi segítség függvényében.
Nincs folyamatosan meghúzva a derekad, az felvevő, rövidítő segítség. Egyenesen kell ülni. A sarkad sem nyomod le izomból, a helyes ülés következtében automatikusan jó helyre fog kerülni. Anno nekem is mantrázták ezt a nyomd le a sarkad dolgot, hát megdobálnám őket egy adag romlott hallal, mert ez csak azt árulja el (ma már), hogy semmi egyéb üléstechnikát nem ismertek, és ebből állt minden szakmai tanács. Én meg hittem, hogy akkor tök jól ülök, a sarkamon kívül...
Általánosságban elmondható, hogy legyél laza, ha te feszengsz, vagy izomból, görcsösen ülsz egyenesen, stb, azt a ló megérzi, és ő is be fog feszülni, keresgélni, te vajon mitől félsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!