2 koktel amibe mindkettobe 4 cl vodka volt mennyire art a babanak 38 hetesen?!
Igen 8-as, csak nem mindegy, h belekortyol egy 2% alkoholtartalmú ízesített sörbe, vagy egy kis vörösborba (11 %) vagy letol kb. egy deci 37%-os vodkát. ezt szerintem egy orvos sem javasolná.
A vörösbort sem az alkoholtartalma miatt ajánlják...
"A baba extra feszes izomzattal született (persze szerinte nem a vodka okozta)."
Mert nem is. 5 hetesen még nincs méhlepény, nem megy át az enni- és innivaló. Ha abban az időszakban bármi kijavíthatatlan károsodás éri a magzatot, akkor elhal; ha kijavítható, akkor az őssejtek orvosolják a kárt teljesen és megmarad a baba.
A későbbi hetekben viszont egyértelműen káros és óriási felelőtlenség.
Szerintem semmi gond, ha az ember iszik, mikor még nincs baba, hiába tervezik..
Mindkét tesóm egyszer engedte el magát úgy igazán. Karácsony és Szilveszter között ettek ittak, buliztak barátokkal, felhőtlenül szexeltek a párjaikkal és mindketten akkor estek teherbe.
Tesóm aggódott kicsit, hogy borzasztó sokat ivott, ráadásul cigizett is (kocadohányos, persze azóta nem cigizett újra), lehet e baja a babának, de a doki megnyugtatta, hogy semmi baja nem lesz.
Szóval az hogy benyakal egy üveg vodkát..egészségére. :)
Viszont 38 hetesen..
Hát engem nem érdekel, a te gyereked, a te lelkiismereted. Nem kell senki előtt mentegetned magad, megihatsz akár egy üveggel is, de hát te kérdezted, h árt-e. a válasz igen, árt. Egy kisbabával azért ne alkoholizáljon már egy 38 hetes terhes nő, se 4 cl-t, se 8-at. Tudom, mindig lezsnek, akiknek semmi bajuk nem lett tőle, meg akik azt mondják, igyál nyugodtan, egészségedre. Mondom, a te döntésed, h kinek a véleményére adsz. Én semmibe sem nézem azt, aki iszik a terhessége alatt, mert sehol nincs olyan ajánlás, h a magzatnak alkoholra lenne szüksége.
A szoptatás alatt is fogsz inni? Ennyi erővel keverj a tápszerhez, lefejt tejhez is egy kis vodkát. Ugye, milyen morbidul hangzik? Senki se csinálna ilyet. Akkor terhesen miért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!