35 év feletti kismamák, megcsináltattátok a magzatviz vizsgálatot, ha nem, miért nem?
37 évesen voltam terhes a 3. gyermekünkkel.
Azt beszéltük meg az orvosommal, hogy integrált tesztet csináltatok (30.000 Ft volt), és ha rossz az eredmény akkor lesz csak magzatvízvétel. Nagyon jó lett, down kórra 10.000:1-hez, edwardsra pedig 45.000. Gyorsan el is felejtettük a magzatvízvételt. A kislányom már lassan 2 éves, egészséges.
10.: 39 évesnek "nagyon jó" kombinált teszt??? Az életkor miatt 37-38 évesnek minimum közepes kockázat jön ki. Ezért elég gáz, hogy az orvosok nagy része elküldi a 37 év feletti kismamákat, majd mintha mit sem tudott volna, hogy közepes kockázat fog kijönni elküldi az amúgy kötelező (mármint az orvosnak kötelező elmondani, a kismama meg ha akar megy, ha akar nem) genetikai vizsgálatra.
12.: Halvaszületés a 24. héttől van. Addigra a lepény vagy magzatvíz vizsgálaton átesettek 99%-a már el is felejti, hogy hol a genetika. Ha 1, max. 2 héten belül elfolyik a magzatvíz az lehet az amniotol, de azon túl már valami más volt a gond.
38 eves vagyok, kulföldön elunk. Az orvosom a baratnöm, ferje a ferjem kollegaja-baratja, szoval nagyon jo a viszonyunk. Ö azt mondta, hogy nem beszelhet ra senkit egy draga vizsgalatra, de engem rabeszel, mert ö is elmenne ra. Egy sima vervetel a 11. heten, majd elkuldtek Hong-Kongba a vert. 2 het mulva meglett az eredmeny egy csomo genetikai betegsegre. Idöközben megcsinaltak a kombinalt tesztet is-azt a korhazban, ingyen. A verveteles kb 300.000 Ft volt, de megnyugtatott. Nekem megerte. Ha ez a lehetöseg nem lett volna, valoszinuleg amniot csinaltattam volna.
27 hkm
Itt azért mérlegelni kell azt is,hogy ki vállalna esetleg beteg gyereket!
Én nem! Közepes volt a kockázatom Edwards-ra, és bár tökéletes genetikai uh-ok voltam, tudtam,hogy nem akarnám úgy végigcsinálni a terhességet,hogy mi van,ha. És azt is,hogy nem akarok egy beteg babát megszülni a 40. hét végén, majd esetleg két hetesen eltemetni.
Igen, van vetélési kockázata, ezt mérlegelni kell. Én megtettem, és nem bántam meg. Felemelő volt hallani 22 hetesen,hogy negatív az eredmény, élvezhetem a terhességem.
Előzővel teljesen egyetértek. Nekem 1:160-ra jött ki a down, amit én nem lettem volna képes vállalni sem fizikailag, sem lelkileg.
Persze, ha olyan jó eredményem lett volna, mint a 11-esnek, én sem vállalom a magzatvíz vizsgálatot, mert tényleg nem természetes, de esetemben szükséges volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!