Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 35 év feletti kismamák,...

35 év feletti kismamák, megcsináltattátok a magzatviz vizsgálatot, ha nem, miért nem?

Figyelt kérdés
2015. jún. 16. 18:14
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

37 évesen voltam terhes a 3. gyermekünkkel.

Azt beszéltük meg az orvosommal, hogy integrált tesztet csináltatok (30.000 Ft volt), és ha rossz az eredmény akkor lesz csak magzatvízvétel. Nagyon jó lett, down kórra 10.000:1-hez, edwardsra pedig 45.000. Gyorsan el is felejtettük a magzatvízvételt. A kislányom már lassan 2 éves, egészséges.

2015. jún. 16. 20:52
 12/30 anonim ***** válasza:
20%
Hát jó nektek, nekem kapásból 2 anyuka is van az ismerettségi körömben, akinek baja lett tőle. Konkrétan az egyikből halva születés lett, szóval én tuti nem mennék bele ilyesmibe. Nem kell ott kotorászni.
2015. jún. 16. 22:56
 13/30 anonim ***** válasza:
52%

10.: 39 évesnek "nagyon jó" kombinált teszt??? Az életkor miatt 37-38 évesnek minimum közepes kockázat jön ki. Ezért elég gáz, hogy az orvosok nagy része elküldi a 37 év feletti kismamákat, majd mintha mit sem tudott volna, hogy közepes kockázat fog kijönni elküldi az amúgy kötelező (mármint az orvosnak kötelező elmondani, a kismama meg ha akar megy, ha akar nem) genetikai vizsgálatra.

12.: Halvaszületés a 24. héttől van. Addigra a lepény vagy magzatvíz vizsgálaton átesettek 99%-a már el is felejti, hogy hol a genetika. Ha 1, max. 2 héten belül elfolyik a magzatvíz az lehet az amniotol, de azon túl már valami más volt a gond.

2015. jún. 17. 09:03
 14/30 anonim ***** válasza:

38 eves vagyok, kulföldön elunk. Az orvosom a baratnöm, ferje a ferjem kollegaja-baratja, szoval nagyon jo a viszonyunk. Ö azt mondta, hogy nem beszelhet ra senkit egy draga vizsgalatra, de engem rabeszel, mert ö is elmenne ra. Egy sima vervetel a 11. heten, majd elkuldtek Hong-Kongba a vert. 2 het mulva meglett az eredmeny egy csomo genetikai betegsegre. Idöközben megcsinaltak a kombinalt tesztet is-azt a korhazban, ingyen. A verveteles kb 300.000 Ft volt, de megnyugtatott. Nekem megerte. Ha ez a lehetöseg nem lett volna, valoszinuleg amniot csinaltattam volna.

27 hkm

2015. jún. 17. 09:37
 15/30 anonim ***** válasza:
67%
37 évesen szültem. Az orvos azt mondta kötelező a magzat víz vizsgálat ilyen korban. Hiába ellenkeztem a kezembe nyomta a beutalot. Hivatkozott arra hogy vmit nem talált jónak a vérvételnel. Elmentem az idő pontra. Bementunk az orvoshoz és közöltem vele hogy nem engedem hogy Meg csinálják mert sok rosszat hallottam róla. Annyit mondott nem is érti miért kellene. Majd felalltam és eljottem....semmiképp nem engedtem volna Meg csinálni.
2015. jún. 17. 09:53
 16/30 anonim ***** válasza:
75%

Itt azért mérlegelni kell azt is,hogy ki vállalna esetleg beteg gyereket!

Én nem! Közepes volt a kockázatom Edwards-ra, és bár tökéletes genetikai uh-ok voltam, tudtam,hogy nem akarnám úgy végigcsinálni a terhességet,hogy mi van,ha. És azt is,hogy nem akarok egy beteg babát megszülni a 40. hét végén, majd esetleg két hetesen eltemetni.

Igen, van vetélési kockázata, ezt mérlegelni kell. Én megtettem, és nem bántam meg. Felemelő volt hallani 22 hetesen,hogy negatív az eredmény, élvezhetem a terhességem.

2015. jún. 17. 10:01
 17/30 anonim ***** válasza:

Előzővel teljesen egyetértek. Nekem 1:160-ra jött ki a down, amit én nem lettem volna képes vállalni sem fizikailag, sem lelkileg.

Persze, ha olyan jó eredményem lett volna, mint a 11-esnek, én sem vállalom a magzatvíz vizsgálatot, mert tényleg nem természetes, de esetemben szükséges volt.

2015. jún. 17. 11:16
 18/30 anonim ***** válasza:
39 évesen megcsináltattam,megnyugtatott.A vetélési kockázat elenyésző.
2015. jún. 17. 13:02
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
38 vagyok, és megcsináltattam a vizsgálatot. Nem fájt, kicsit kellemetlen volt, nem lett semmi bajom, és megnyugodtam, mikor megkaptam az eredményt. A pontosabb eredmény miatt nekem ez szimpatikusabb volt a teszteknél.
2015. jún. 17. 15:45
 20/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszoktat. 37 éves vagyok és félek a vizsgálattól , mert mikor benn feküdtem pár éve a kórházban , akkor pont egy ilyen kismama feküdt mellettem , akinél elfolyt a magzatviz a vizsgálat miatt és ő mesálte , hogy elég gyakori az ilyesmi , legalábbis ő ismert is néhányat.
2015. jún. 17. 16:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!