35 év feletti kismamák, megcsináltattátok a magzatviz vizsgálatot, ha nem, miért nem?
Nem akartam, de a kombinált és a négyes teszt is rossz lett.
37 évesen harmadik gyereknél nem volt választásom, mert 3 egészségessel sem lesz egyszerű.
Viszont, ha már magzatvíz vizsgálat akkor a legjobbnál! Nincs semmi bajunk és már nem kell aggódnom sem.
26 hkm
A prenatest 200 ezer, de nekem a magzatvíz vizsgálat is 96 ezer volt, mert magánkórházban voltam.
2 vérvételes vizsgálat után már csak a magzatvizet javasolta dokim.
26 hkm
Mi az a Prena-teszt?
Na ne essünk túlzásokba. Nekem vérvételt csináltak, Londonba küldték, 12 és 26 hetesen és 35.000 ft volt összesen. Állítólag kb. 80-90 %-os biztonságú.Azt mondták amennyiben ez pozitív, akkor érdemes megcsináltatni a magzatvízvételt. Egyébként nem.
Én ugyan még nem voltam 35 éves, de megcsináltattam mind a két gyerekkel. A másodikkal rossz lett az egyik eredményem, most hirtelen már nem jut eszembe a neve, de a Down-kórral riogattak, ezért voltam genetikán. De ott is mondtam, hogy nem akarom, azt mondta a doki, hogy ő megérti, ha bízom a vérvételben. Így inkább kihagytam, és egészséges lett a babám.
Lányok! Tudom, hogy ijesztő, nem egyet látok naponta. De azt tudnotok kell, hogy 35 felett nagyon ajánlott, és nem a semmiért. Tudom, hogy az is ijesztő, mikor elmondják a lehetséges kockázatokat, de ezek elég ritkán fordulnak ma már elő. A szúrás pedig 1db tűszúrás, ultrahangvezérlés mellett, jobb helyeket 2 orvossal a vizsgálóban. Én ajánlanám, de természetesen nem akarok rábeszélni senkit.
Egy szülésznő
Nekem másfél hónapja volt. Semmi félelmetes nem volt benne. A prof, aki küldött mondta,hogy a 35 éves praxisa alatt, egy kismama volt,ahol gond lett.
A prena jó, bár drága, és ha valami miatt nem lesz jó az eredmény, akkor is csinálni kell amniót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!