Segítség kellene 5hetes terhes vagyok. Táppénzen mennyit lehetek?
2014 október 27-én kezdtem az első munkahelyemen. Fizikai munkát végzek (álló munka 8órába), de nem tudnak hova átrakni, mert nálunk amint bejelenti valaki a terhességét azonnal betegállományba veszik. Én mennyit lehetnék táppénzen ha most még augusztus végéig kihúznám úgy hogy nem jelenteném be a terhességem. Addig még a pocakom se látszana nagyon nem? Ja és határozatlan idejű a szerződésem. CSED,GYED az járni fog? Mert a szülésig ha táppébzen is vagyok attól még a munkaviszonyom megvan. Február végén szülök.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
5hkm
365 nap biztosítottság szükséges,nem két év.
Ezt az igénylés napjától visszafele számolják.
Táppénzt addig kapsz,ameddig elötte dolgoztál.
Ha augusztus végéig dolgozol, az bőven elég ahhoz,hogy szeptembertől februárig táppénzre menj és kapj táppénzt.
De igaz az, hogyha nem tudnak felajánlani megfelelő munkakört, akkor távolléti díjat kötelesek fizetni neked (alap fizetésed) miközben otthon vagy.
Munka törvénykönyvét olvasgasd, fent van a neten, google.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!