Segítség kellene 5hetes terhes vagyok. Táppénzen mennyit lehetek?
2014 október 27-én kezdtem az első munkahelyemen. Fizikai munkát végzek (álló munka 8órába), de nem tudnak hova átrakni, mert nálunk amint bejelenti valaki a terhességét azonnal betegállományba veszik. Én mennyit lehetnék táppénzen ha most még augusztus végéig kihúznám úgy hogy nem jelenteném be a terhességem. Addig még a pocakom se látszana nagyon nem? Ja és határozatlan idejű a szerződésem. CSED,GYED az járni fog? Mert a szülésig ha táppébzen is vagyok attól még a munkaviszonyom megvan. Február végén szülök.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
5hkm
összesen pontosan annyit lehetsz táppénzen amennyit ledolgoztál az adott munkahelyen. elméletileg ippeg megvan a 8 hónap, de nyilván ezt így nem lehet kiszámolni, te tudod eddig mennyit voltál ha voltál, azokat vond le. és a csedet már szülés előtt meg lehet igényelni, ha pont nincs meg, azzal is lehet variálni...
de ha veszélyes a munkád a babára, miért akarod még 2,5 hónapig csinálni???
mivel nem lesz meg a 2 év munkaviszonyod ezért nem fogsz gyed-et kapni!
gyes-t vagyis gyermekágyi segélyt fogsz,az olyan 22.500 ft
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!