Lehet baja a magzatnak?
Figyelt kérdés
6+4 hetes vagyok. 1 hete folyamatosan minden nap reggeltől estig kínoz a rosszullét. Minden nap 1x hányok is. Állandóan éhes vagyok, mégis undorodom az ételek szagától és látványától. Alig tudok valamit lenyomni a torkomon. Hányás után igyekszem enni egy kis gyümölcsöt vagy egy kis valamit, hogy ne legyen üres a gyomrom. 173 cm vagyok és 57 kg. Félek, hogy nem tud rendesen fejlődni így a magzat :(2015. jún. 11. 12:59
1/11 anonim válasza:
Nagyon sokan vannak rosszul a terhesség elején, sőt sokszor akár hetekig-hónapokig küzdenek a hányingerrel, mégis egészséges babáik születnek.
A baba tőled elvon mindent, amire szüksége van, max. neked nem marad (tehát te lehet, hogy jól megszenveded sajnos, viszont a babád teljesen jól elvan és szépen fejlődik odabent).
Ne aggódj!
Kolléganőm egész terhessége alatt hányt, 10 kilót fogyott, és kórházba került. A babája teljesen normális méretekkel, egészségesen született!
2/11 anonim válasza:
Nem lesz baja. Nekem a keksz és a kóla meg a tictac segitett túlélni
3/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, kicsit megnyugodtam :)
2015. jún. 11. 13:08
4/11 anonim válasza:
Semmi baja nem lesz, nyugi :)
Én kb a 14. hétig voltam borzalmasan rosszul, 0-24-ben hányingerem volt, enni csak húslevest és jégkrémet tudtam. :)
A baba 3690 g lett :)
5/11 anonim válasza:
A keksz egyenes út az elhízáshoz.Azt hittem meghalok,mégsem jutott eszembe a keksz és az erőltetett kajálás.Folyadék,de ne cukros,hanem steviás.Hidd el,ha szükség lesz a kajára,akkor már meg is fogod tudni enni:D.
6/11 anonim válasza:
Szia! Én 3 és fél hetesen tudtam meg, a 6. hétig szinte semmit nem bírtam enni, mert egyszerűen nem voltam éhes. A 6. héttől jött az egész napos rosszullét délutáni, esti hányással. Szagokra ételek látványára is felfordul a gyomrom (olyan mintha calici vírusom lenne már 2 hónapja :)) Nekem a semleges ízvilágú natúr korpás kekszek, abonettek és puffasztott rizsszeletek segítenek. Azokat könnyebb legyűrnöm és a gyomorégést, gyomorsavat is enyhítik. Gyümölcsből pl. az alma azonnal kijön, de a dinnye és a barack az nagyon jól tud esni (milyen jó, hogy nem az idény gyümölcsökre vágyom). Ki kell tapasztalni, hogy mit a könnyebb fogyasztanod. A babának semmi baja nem lesz! Én most voltam a 12 hetes ultrahangon és minden rendben volt annak ellenére, hogy 2 hónapja nem bírtam pl. húst enni. :) Kitartást! Azt mondják a 14. hétre elmúlnak a tünetek! :)
7/11 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Hát remélem hamar elmúlik. Nekem mindentől felfordul a gyomrom, innivaló közül se kívánok már semmit, csak erővel legyűröm. Mielőtt kinyitom a hűtőt veszek egy nagy levegőt, hogy ne érezzem a kaja szagot.Eljöhetne már a 12. hét :)
2015. jún. 11. 20:09
8/11 anonim válasza:
Utolsó vagyok! Idővel jobb lesz! Én pl világ életemben csak vizet ittam, semmi cukros üdítőt, de úgy megváltozott az ízlelésem, hogy még erővel sem tudtam legyűrni. A trükk nálam az volt, hogy egy egész citromot belefacsatram 1-1,5 liter vízbe. A nagy melegben még jól is esik a savanyú! :)
9/11 anonim válasza:
Én is ezzel küzdök már két hónapja. Nem lesz baja.
10/11 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Ez borzasztó, hihetetlen, hogy ébredéstől elalvásig rosszul vagyok, és naponta már 2x hányok :( Úristen, hol van még a 12.hét.
2015. jún. 12. 12:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!