Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség és állattartás!...

Terhesség és állattartás! Kinek mi a tapasztalata, véleménye?

Figyelt kérdés

Van egy két éves kis testű kan kutyánk! kertes házban lakunk, ki és be jár !az én szobámba nem jön be nem alszom vele ! persze néha babusgatom , simogatom de nem puszilgatom , tehát normál körülmények között ! Mégis aggódom (mivel a lakás többi részében aktívan ott van a kutya) hogy esetleg ártalmas lehet-e a magzatra, kaphatok e tőle fertőzést? sajnos a családban volt negatív példa (a baba halva született ,az orvosok szerint egy baktérium miatt amit a kutyák hordoznak , és gondolom fertőzés utján jutott fel a babához). Érdekelnének tapasztalatok , vélemények!

21 hkm

2015. jún. 8. 09:50
 1/8 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, a kutya nem veszélyes egyáltalán. Max. a macskától kaphatsz toxoplazmózist.
2015. jún. 8. 09:52
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Bármire lehet találni negatív tapasztalatot.

Nekem van egy bolognese kutyusom, néha bejön aludni, néha ölbe veszem, ilyenek.

Az állatokkal az a baj, ha macska aki toxoplazma hordozó és te még nem estél át rajta. Viszont egyes dokik szerint a fertőzések kis részét okozzák macskák, a nagyobb része általában nyers hús.

Egyébként a babahoz én nem tudom hogy juthat fel baci a kutyustól. Azok a bacik, amik eljutnak a méhbe nőgyógyászati fertőzések, állattól Függetlenek.

2015. jún. 8. 09:55
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha a kutyával való foglalkozás után kezet mosol, meg az ételedre nem juthat kutyaször, akkor semmi baj sem lehet.

De eleve kizárt, hogy azért haljon meg egy amgzat, mert kutya volt az anya közelében, valószínüleg az orvosnak fogalma sem volt, mi lehet az oka és ez jutott elöször eszébe.

2015. jún. 8. 10:01
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sokan kutyatartás mellett szülnek gyereket és nevelnek. Ha a kutya egészségesen van tartva, féreg hajtva legalább 3 hónaponta, védve bolha ellen, akkor semmi félni valód nincs. Szerinted, akik vidéken élnek és a kutyán kívül más állatot is tartanak, azok , ha terhesek lesznek, elpaterolják az állományt?
 5/8 anonim ***** válasza:
Egyetértek a 2. Válaszolóval. Ha kicsit logikusan belegondolsz... :) nekünk lakásban van kutya, közepes testü. Ahogy írod, nem babusgatod agyon stb. Hát én az enyémet igen. Naponta 100 puszi stb. Akinek szoros kapcsolata van a kutyájánál megfigyelhet változásokat. Pl ő alszik is velünk egy ágyban, terhesség előtt hozzám jött oda, mióta terhes vagyok csak a páromhoz megy. De sokkal többet jön azért hogy simogassam, és azóta meg pacsit is alig mer adni, nemhogy máshogy "rám másszon" vagy ugorjon. Szőr miatt majd jobban oda kell figyelni, a gyerek szobába csak engedéllyel mehet be és ezt már most tudja. Egyszer lopózott be napozni :)
 6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat! :) talán egy kicsit túl aggódós vagyok :)
2015. jún. 8. 10:37
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem kint van egy német juhászom, bent egy cica, aki kijárós. Egész életemben volt macskám, de sose estem át a toxoplazmózison. Őszintén szólva jobban örültem volna, ha védett vagyok, de nemigen jutott eszembe, hogy a szeretett cicámat elpateroljam, ő is családtag. Az ürülékével terjed amúgy a betegség, nos, ő már jó ideje nem használja a benti almot, inkább kijár, ha nagy ritkán mégis, akkor is csak pisil bent, és a férjem takarítja a wc-jét. Kaja előtt mindig kezet mosok amúgy is, ha macskáztam, főleg, de részemről ennyi. A doki szerint túl van lihegve, a toxoplazmózist agy részben a mosatlan gyümölcs és zöldség okozza, csak rá van fogva szegény macskákra. Persze rendszeresen ellenőrizzük, mi a helyzet, de nekem két orvos is azt mondta, hogy nem kell félnem a cicámtól, valószínűleg nem is lehetek különösebben fogékony a toxoplazmózisra, ha 27 év alatt még nem sikerült elkapni se macskától, se máshogy. Kutyáról még nem hallottam, hogy bármi bajt okozhatnának.
2015. jún. 8. 11:47
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekünk három nagytestű kutyánk van,olyanok mint a gyerekek,minden nap játszás,és ebben a melegben fürdetés van. Direkt megkérdeztem a dokim,ha rendszeresen féreghajtva,oltva van,nem kell aggódni. Új háziállatot nem ajánlották,vagy ne simogass idegen kutyát.
2015. jún. 8. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!