Nagyon félek, valakinek van tapasztalata?
Okosat nem tudok írni, csak azt, hogy nagyon szorítok... Az alapján, hogy az orvos nyugtatott, talán korai még kétségbe esni, hiszen ha egyértelmű bajt látott volna, biztos nem titkolja el. Ilyen korban már kialakulnak a magzat egyéni testi jegyei, vonásai, és hát vannak kisebb és nagyobb orrú babák, lehet, hogy nála ez egy alkati adottság.
Szorítok, és remélem, más többet tud írni...
Ha budapesti vagy, és van rá lehetőséged, kérj időpontot az istenhegyi géndiagnosztikára. Nagyon jók a gépeik, pontosan mérnek, és a két legjobb magzati ultrahangos doki ott dolgozik! (18-20. heti genetikai uh 17000.-) Nekem az első gyerekem genetikai rendellenességgel született, most, a második terhességgel egyértelmű volt, hogy oda megyek. MOndanám, hogy ne izgulj, de kár is ilyet mondani... tudom, mit élsz át, nekem ugyanez volt, csak a 30. héten az első terhességemnél, és nem az orrcsont, hanem más eltérések adtak aggodalomra okot. Viszont legyél nagyon pozitív, még ha izgulsz is! Nagyon sok múlik a gépen, amivel a vizsgálatot végzik. A millimétereket a monitoron mérik le, tehát nagyon fontos a gép felbontása, minimális eltérés is ilyenkor az infarktust hozhatja a kismamára, tudom.
Az orrcsont megléte és mérete azért fontos, mert a down-kóros babáknál ez az egyik első tünet. Meg az, hogy a tarkóredő vastag, azaz ödéma alakul ki a bőr alatt. Ez gyakori jelenség ha genetikai eltérése van a magzatnak. De nagyon sok múlik a gépen és a vizsgálatot végző orvos rutinján! Szóval még ne essél kétségbe! Szorítok neked, hogy minden rendben legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!