Dr. Czeizel vitamint szed valaki? Bevált?
Én ezt szedem, már a 2-es változatát. Valóban elég nagy kapszula, de van rajta vágás, így könnyű félbetörni. Az elején hányingerem volt, amikor lenyeltem, így inkább félbetörtem.
Nekem az orvosom is ajánlotta az elején, mert magas a folsav tartalma. Az ára is nagyon kedvező, engem ez győzött meg leginkább. 2300 Ft egy havi, de a 3 havi még jobban megéri!
Én ezt fogom végig szedni.
Kérlek, mondjátok már meg, hogy mit jelent az, hogy "bevált"?
Ha nem szedek vitamint és pótolni sem kell semmit a vérképem alapján és egészséges gyermekem születik - akkor a sok gyümölcs és zöldség vált be? Komolyan kérdezem.
Az az igazság, hogy az összes terhesvitamin egy irtózatosan nagy átverés. Na nem azért, mert nincs rájuk szükség, hanem azért, mert pontosan ugyanazt tartalmazzák, mint akármelyik gyógyszertári multivitamin. Csak másfél-kétszer annyiért. És ugyanúgy nem érnek szinte semmit, mert a vitamintartalmuk nagyon minimális. Mármint ahhoz képest, amennyire a szervezetnek az egészséges működéshez van szüksége. Ezek a vitaminok viszont csak annyit tartalmaznak, amennyi ahhoz elég, hogy ne alakuljanak ki hiánybetegségek.
Hosszabb sztori lenne ezt kifejteni, de komoly gyógyszeripari érdekek fűződnek ahhoz, hogy a vitaminfogyasztás terén tudatlanságban tartsák az embereket, ezért aztán rengeteg rémhírrel igyekeznek meggátolni, hogy az emberek vitamint szedjenek.
8: honnan jönnek Neked ezek az információk?
5-ös vagyok, én sem bízom ezekben a vitaminokban, de én csak a megérzéseimre hagyatkozom..:) Még a nőgyógyászommal is minden alkalommal szinte vitatkozunk, hogy én miért nem szedem. Amióta kitaláltam, hogy pszichés alapon nem tudom bevenni a gyógyszert, azóta jobban békén hagy. Mondjuk ez igaz, de nem a "gyógyszer" mivolta miatt, hanem mert úgy érzem, nem teszek vele több jót, mint amilyennek meghirdetik. Nem vagyok orvos, viszont helyén vannak a belső megérzéseim. Helyette sok gyümölcsöt és zöldséget eszem.
De persze biztos van olyan, akinek segít, nem azt mondom, hogy nem.
Sok gyümölcs és zöldség..na igen. Ajánlom figyelmedbe az MTA tanulmányát a zöldségek és a gyümölcsök vitamintartalmának csökkenéséről. Ahhoz, hogy elegendő vitamint vigyél be, olyan mennyiségű zöldséget kellene megenned egy nap, hogy az emberi gyomor ki nem bírná.
Ez a téveszme is része annak az agymosásnak, amin az emberiség észrevétlenül megy keresztül.
Nekem Dr Lenkei Gábor: cenzúrázott egészség című könyve nyitotta fel a szemem, azóta utánajártam azoknak a forrásoknak is (az összesnek nem győztem, mert irgalmatlanul sok), amelyeket a könyv hivatkozásként használ.
Hosszú ideje szedek olyan mennyiségű vitaminkészítményeket, amelyeket megadózisnak szoktak emlegetni és amiért ma 10 orvosból 8 még vagy engem, vagy magát lőné le, és csak kettő támogatna. Mosolygok, amikor azt hallom, hogy a c vitamin vesekövet okoz, hogy a sok vitamin milyen veszélyes, bezzeg a gyümölcs és a zöldség.... Nos, a gyümölcs és zöldség vitamintartalmáról készült tanulmány a neten bárki számára elérhető, 20 év alatt sem nőtt vesekövem, viszont megszűnt az allergiám és a magas vérnyomásom, amire korábban gyógyszert kellett szednem. És az sem elhanyagolható, hogy 40 éves létemre máig 29-nek néznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!