Szedett valaki terhesség alatt Kayani Sunrise vitamint? Esetleg tudja valai, lehet-e ezt egyáltalán terhesség alatt szedni? Az interneten mindenhol mást olvasok.
Figyelt kérdés
2015. máj. 23. 10:07
1/11 anonim válasza:
Biztos, hogy nem szedném. Voltak klinikai vizsgálatok arra vonatkozóan, hogyan hat a magzatra? Olyan összetevői vannak, amivel korábban nem találkozott a szervezeted, nem kockáztatnék. Azt lehet pl tudni, hogy az egyes vitaminokból mennyi van benne? Mert a túlzott a-vitamin bevitel pl magzatkárosodást okoz. Én nem rizikóznék. Ha bármi baj lesz, nem tudnád biztosra, hogy nem ez a csodaszer okozta-e, és azzal a kétellyel élni, hogy talán te okoztad a bajt, szörnyű lenne élni. Persze biztos jön majd pár ügynök, aki bátran ajánlja, de nem nekik kell felelősséget vállalni a gyerekedért.
2/11 anonim válasza:
Én nem szednemém. A terhesvitamin direkt terhesség idejére állítottak össze. Ezt nem...
4/11 anonim válasza:
Valahol régen azt olvastam, hogy a különböző kontinensen élőknek más a vitaminigénye, és ezért (is) más összetételű multivitamin javallott az európainak, más az ázsiainak, más az amerikainak. Szóval én már emiatt is maradnék a nálunk gyártotthoz. Másrészt pedig nem terhesen próbálnék ki valami totál új dolgot, pláne nem étrend-kiegészítőt.
5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az összetevői itt találhatóak: [link]
Vélemények az összetevőkről?
Én már szedtem egy pár hónapja ezt a vitamint, csak nem vagyok benne biztos, hogy ez jó lenne most is. Található benne B9 vitamin, amit olyan fontosnak tartanak a terhességnél, de én sem merek kockáztatni, azért is vártam a válaszokat.
2015. máj. 23. 12:59
6/11 anonim válasza:
Szia! Én szedtem, mondjuk csak kb. a 16. hétig, a halolaj tablettáját végig. Makk egészségesen született a fiam, végig minden értékem,vérképem jó volt.
7/11 anonim válasza:
Én nem szedném. Igaz hogy általában nem szívódik fel olyan arányban a tabletta de sztem ez sem, másrészt a vitamin nem helyettesíti az egészséges táplálkozást. Ezt sokan elfelejtik sajnos.
8/11 anonim válasza:
Nem ismerm a készítményt, de ha csak vitaminokból áll, akkor szedd nyugodtan! Egy terhesvitaminban sincs más, mint bármelyik multivitaminban. Vitamint túladagolni pedig nemigen tudsz. Pláne nem ilyen dózisok mellett. Ezer és egy kutatás igazolta már, hogy a napi ajánlott bevitel csak a hiánybetegségek elkerülésére elegendő. A feleségem Lenkei multivitamint szed és szedett a terhesség alatt is. Makkegészséges babánk született. Én is Lenkeit szedek, de a közepest. 20 éve. Egy gyógyszertári vitaminhoz képest kb kétszázszoros a dózisa. Az egyetlen mellékhatása, hogy egészségesebb vagyok, mint a korosztályom. A feleségem dettó.
9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Az előbbi hozzászólásaimban linkeltem az összetevőket is. Majd azért még megkérdezem az orvosomat is.
2015. máj. 25. 06:54
10/11 anonim válasza:
Igen, azóta láttam a linket is. Szerintem ezt halál nyugalomban szedheted. Vitaminnal még egy babának sem ártottak. A hiányával viszont annál gyakrabban. Legyünk őszinték, a terhesvitamin egy baromi jó üzlet, de igen nagy parasztvakítás. Nézd meg pl a gravidát és vesd össze a béres activallal! Minimális mennyiségbeli eltérés mutatkozik csak, de ugyanazok az összetevők és ugyanolyan nevetséges a dózisa. Csak az egyik pont duplájába kerül, mint a másik. Ráadásul a terhesvitaminban van még valami, amit nemigen reklámoznak, de okot ad arra, hogy a reklám kockázatokra és mellékhatásokra hívja fel a figyelmet. Ugyanakkor a vitaminreklámoknál ez nem jellemző, csak a terhesviaminoknál. Azért ez is elgondolkodtató
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!