Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Májfolt (pigmentfolt) az...

Májfolt (pigmentfolt) az arcon terhesség alatt. Másnak is volt/van?

Figyelt kérdés
A fiamnál nem volt ilyen gond, de a mostani terhességemnél (kislány) észrevettem, hogy a szemem sarkánál, és az ajkam felett sötét folt jött ki. Ez a terhesség miatt van? mert egyébként sose volt ilyen az arcomon... (nem napozok meg ilyesmi...) Ez elmúlik szülés után?! Lehet használni rá valamit?
2015. máj. 30. 13:43
 1/6 anonim ***** válasza:

Csak a hajlam van a terhességtől, de a májfolt a naptól. Nem kell ahhoz napozni, elég ha fényvédő nélkül mész ki az utcára.

Igen, van esély rá, hogy terhesség után elmúlik, vagy legalább halványul.

2015. máj. 30. 14:29
 2/6 anonim ***** válasza:
58%

A terhessegi majfolt szules utan idovel teljesen elmulik. Csakugy, mint a linea megra a koldok alatt/felett.

Nekem is volt, es teljesen eltunt. Most megint van. (Es nem a naptol, mert 2,5 honapja fekszem, mert kinyiltam. Egyaltalan nem er nap.)

29 hkm

2015. máj. 30. 14:59
 3/6 anonim ***** válasza:

Az ablakon keresztül is ér a nap, és bizony a tévhit ellenére így is elér hozzád a káros sugárzás. ;)

Nem véletlenül használnak tőlünk értelmesebb országokban akkor is fényvédőt, ha ki se mozdulnak.

2015. máj. 30. 15:03
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Most nem akarok ertelmetlen vitaba belemenni azzal, hogy a szobam egyetlen ablaka eszakra nez, es nem er napfeny, meg ablakon keresztul sem. A terhessegi majfoltot a megvaltozott hormonhaztartas okozza, es nem a napfeny. A napfeny max. erositi.
2015. máj. 30. 15:40
 5/6 anonim ***** válasza:

Hello! Szerintem is a hormonok okozzák (elsősorban). Nekem is vannak májfoltjaim pedig sosem voltak, 34 hetes vagyok. Én mindenhol azt olvastam/hallottam, hogy ezek elmúlnak majd maguktól is. Szóval én tutira veszem. :-)

Viszont itt a gyk-n olvastam egy lányról, aki arról írt, hogy mikor kijöttek a terhesség alatt a májfoltjai, egyből el kezdte kezelni a legcsúnyábbakat; szülés után pedig a kezeletlenek teljesen elmúltak, a kezeltek meg megmaradtak (persze halványabban). Szóval én most nem kezelem semmivel.

2015. máj. 30. 16:31
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem terhesség alatt jött ki, azóta is megvan.
2015. máj. 30. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!