130-140 közötti vérnyomás 32-33 hetesen már toxémiagyanús?
Lehet fehérköpeny szindróma is. Kérj otthoni 24 órás vérnyomásmérőt.
A vérnyomás nagyon függ egyéb tényezőktől is. Nekem világéletemben a bányászbéka segge alatt volt a vérnyomásom, 100 körül/alatt.
Új munkahelyen üzemorvosi vizsgálatnál 150-et mértek. Orvos kérdően néz rám, én értetlenül rá. Majd némi beszélgetés után leesett, hogy az új kollégák kávéval kedveskedtek 20 perccel korábban és az nyomta fel átmenetileg az egekbe a vérnyomásomat.
Normális hogy a harmadik trimeszterre valamivel magasabb szerintem.
Viszont a vérnyomásmérőt nézesd meg. El tudsz szaladni vele orvoshoz, védőnőhöz vagy patikába.
Ez még nem magas, igazából erre még vérnyomás csökkentőt sem kéne szedni.
A magas vérnyomás 140/80 felett kezdődik.
Én voltam a terhességem alatt toxémiás, de nekem 150/100-as körüli vérnyomásaim voltak.
Ja, és a vizesedés ma már nem tipikus toxémia tünet, ugyanis nem toxémiás kismama is ugyanúgy vizesedhet, ha állandó jelleggel 140/80 felett van a vérnyomás, plusz fehérje van a vizeletben és még vizesedsz is, na, akkor van szó toxémiáról.
Egyébként nem. És szerintem neked sincs.
A lényeg, hogy rendszeresen mérni kell, ha gond van, magasabb lesz és ez tartóssá válik, akkor pedig jelezni kell az orvosnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!