A 80-90 közötti pulzusszám nyugalmi (? ) állapotban normálisnak számít? Lehet idegi alapon csak?
Voltam egy hónapja szívultrahangon meg EKG-n meg mellkasröntgenen, teljesen rendben van a szívem, pszichológushoz is járok pár hete, mivel szorongással/stresszel küszködök, meg mindig figyelem magam, de megint félek, hogy van valami baj a szívemmel. Pár napja nap közben néha úgy érzem, hogy kicsit gyorsabban verne a szívem, nem vagyok rosszul, nyugodtnak érzem magam, nem zsibbadok meg semmi, csak fura. Meg néha a mellkasomban érzek ilyen fura összehúzódást, amitől kimelegedik pár másodpercre az arcom és a gyomrom tájékára húzódik le ez a fura érzés, de ez mind nem sokkal a fura érzés után elmúlik. Alacsony vérnyomású vagyok amúgy, sose volt baj a pulzusommal se szerintem, csak most nagyon rászoktam, hogy azt is állandóan figyelem, ma is többször tapogattam a nyakamnál az ütőeret, hogy jaj, most milyen gyors a pulzusom. Megmértem stopperrel, olyan 80 körülinek számoltam kétszer is ma. :/ Próbálom nyugtatni magam, hogy semmi baja a szívemnek, hisz egy hónapja még minden rendben volt vele, mikor kivizsgálták, de akkor is fura....
Jah és 13 évig úsztam versenyszerűen, 2 éve hagytam abba, azóta ülőmunkát végzek csak sajna.... lehet a mozgáshiánytól van ez az egész?
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!