Peteérés után két nappal voltunk együtt. Ugye ettől még lehetek terhes?
Szerintem, nem. A peteérés után a pete 24 óráig termékenyíthető meg, de van akinél pl. csak 6 órán belül...
A hímivarsejteknek is idő kell, hogy felérjenek. Ezért megelőzni kell a peteérést, vagy épp akkor együtt lenni, nem pedig utána.
na akkor kezdjünk bele a pontosításba.
A peteérés a menszesz első napján kezdődik, kb 2 hétig tart, és a tüszőrepedéssel fejeződik be. Egészen addig csak érik és érik a pete a tüszőben, a tüsző pedig nő, amíg el nem éri a kb cseresznye nagyságot. Akkor robbanásszerűen megreped, és kiszabadul belőle az érett pete.
Ez a tüszőrepedés napja. (Latinul ovuláció.)
Innentől kezdve a pete órái meg vannak számlálva. Maximum 24 óráig életképes és megtermékenyíthető, de nagyon gyorsan öregszik. Van, amelyik csak 6 óráig él. Ha egyszer elhalt, onnantól kezdve kész, vége, abból mér nem lehet baba soha az életben. Abból már menszesz lesz két hét múlva.
Ha leszoknánk végre arról, hogy a tüszőrepedésre azt mondjuk: peteérés, akkor elkerülhetőek lennének ezek a félreértések.
Nem tudom, mit értett a kérdező azon, hogy peteérése volt, és az után két nappal szeretkeztek. De ha a tüszőrepedést, akkor bizony elkéstek.
Kedves Kérdező!
Sajnos peteérés nincs két napig, ahogy az előttem szóló is okosn megmondta, egy nap van, általában hajnalban, a pozitív ovu teszt utáni első negatív napon.
Az, hogy valakinek szabályos 28 napos ciklus van, még lehet menzi előtt vagy után pé-je.
Nekem az utolsó 3 hónapban folyamat tolódik a pé-m, 11, 12, most pedig 13. napon volt.
Ezért kell követni valamilyen módszerrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!