Szerintetek jókor voltunk együtt? Akkor van a peteérés, amikor leesik a hő vagy akkor, amikor másnap felmegy? Délután voltunk együtt.
Hát lehet hogy igen, lehet hogy nem.
Hogy mikor van pé? Most már fogalmam sincs...mert nekem felment a hőm, fent van és még nem volt ovulációm...legalábbis van egy jól megérett tüszőm. UH-n látták, a hőm pedig fent van már egy jó pár napja...ha igaz az, ami a nagykönyvben megvan írva, akkor lehet akkor is a pé, amikor még alacsony a hőd, de már másnap vagy köv. nap felmegy. És lehet akkor is, ha már fent van 1-2 napja! Hát még azt tudnám elképzelni, ha minden úgy van, ahogy a nagykönyv írja, akkor nekem már volt ovuláción, mert görbén látható ilyen eset, viszont akkor több tüszőm ért meg ezek szerint egyszerre...Bocsi hogy hosszú voltam.
Szia!
Peteérés után 1-2 nappal megy fel a hő, mert a tüsző helyén maradt sárgatest által termelt hormonok felviszik a testhőmérsékletet. Van akinek a megemelkedés előtt van egy mélypont, na akkor van a peteérés. (de ez a mélypont csak a nők 50 %-ánál van)
Ha terhes vagy, akkor ez a megemelkedett hőmérséklet állandósul, nem zuhan le a várt menzi idején, hanem végig magasan marad.
Amúgy a spermiumok akár 4 napig is élnek a női szervezetben, úgyhogy ha peteérés előtt néhány nappal voltatok együtt, akkor abból lehet baba. Ha utána, akkor kevesebb az esélye, mert a pete kb 24 óráig életképes.
Remélem tudtam segíteni!
Előző vagyok,
Most néztem a hőmérséklet görbédet. Szerintem 24-én volt peteérésed. Ha csak ma voltatok együtt, akkor abból nem valószínű, hogy baba lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!