Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A céges laptopot vissza kell...

A céges laptopot vissza kell majd adnom vajon, ha eljövök terhesség miatt táppénzre majd szülésire?

Figyelt kérdés
Valaki volt hasonló helyzetben? Vissza kell adni ilyenkor a dolgokat?
2015. máj. 25. 11:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
27%

ismerős otthon is dolgozott a laptoppal táppénzen is, mert nem tudtak nélküle élni a cégnél.

amúgy szerinte nem hiányzik a cégnek az a laptop, nem fogják visszakérni. általában inkább le is cserélik és adnak jobbat, az ellenkezője nemigen gyakorlat, hogy visszavennének laptopot.

2015. máj. 25. 11:10
 2/12 anonim ***** válasza:
31%
*szerintem
 3/12 anonim ***** válasza:
67%
Mindent vissza kell adni, belépőkártyát is, nemhogy laptopot. Ugyanolyan procedúra, mintha eljönnél a cégtől.
 4/12 anonim ***** válasza:
83%
3-as vagyok. Hozzáteszem, hogy nálunk legalábbis (multicég).
2015. máj. 25. 11:11
 5/12 anonim ***** válasza:
59%
Én is multicégnél vagyok és semmit nem vettek el. Céges telefont nálunk biztos nem vesznek el, akkor gondolom laptopot sem. Azt hogy melyik munkahely hogy gondolja azt viszont nem tudom.
2015. máj. 25. 11:20
 6/12 anonim ***** válasza:
83%
Ez cégtől és adott helyzettől függ. Nálunk volt, aki megvette, mert már régi volt, így potom pénzért megkapta. Volt, aki visszaadta, mert új volt még, így drága lett volna és tudta, hogy legalább három évig otthon lesz, de ha sikerül egy vagy több kistesó, akkor tovább is. Én megtarthattam, mert megállapodtunk, hogy szülés után 5,5 hónappal visszamegyek dolgozni. Úgyhogy látszik, hogy egy cégen belül is van többféle megoldás. Érdeklődj nálatok mi a szokás.
2015. máj. 25. 11:20
 7/12 anonim ***** válasza:
56%

Én is multinál dolgozom (kereskedelmi egység), de TP alatt is itthonról dolgoztam végig.

Semmit nem kellett vissza adnom. Volt, hogy még a kórházban voltam az első lányommal, amikor hívott a főnököm, hogy tudnék-e neki segíteni?

Két szoptatás között össze dobtam neki egy statisztikát az egyik áruház eladásából. :)))

Már 4,5 éve vagyok itthon, most megyek vissza jún. 1-én dolgozni, de ebben az időben mindig elértek, ha valami kellett.

Lényegében nem voltam se TGYÁS-on, se GYED-en. Otthoni munkavégzésben voltam és ugyan úgy kaptam a fizetésem.

2015. máj. 25. 11:38
 8/12 anonim ***** válasza:
77%
Szia! Nekem nem kellett semmit visszaadnom, se laptopot, se belepokartyat, semmit. Szerintem ez munkahelytol fugg.
2015. máj. 25. 11:42
 9/12 anonim ***** válasza:
21%

Meg kell kérdezni, ugyanis munkahelytől függ. Én szülés előtt pár héttel mentem táppénzre (előre be is jelentettem a pontos dátumot) és olyan procedúra volt, mintha leszámoltam volna. Gyakorlatilag mindenről (tárgyi eszközök, dokumentumok, munka) átadás-átvételit írtunk. Sajnos nálunk esélyes, hogy mikor visszamegyek, ugyanazt a szar gépet és telefont kapom vissza, ami korábban nálam volt, csak időközben amortizálja más.

Azt viszont nem hagytam volna, hogy szülés előtti táppénzen vagy szülést követően "zaklassanak". Mindenki pótolható...

2015. máj. 25. 14:09
 10/12 A kérdező kommentje:
Azt én se szeretném, ha munkahelyi dolgokkal zaklatnának majd. De a laptomom sajnálnám visszadni, már nem új darab és nem is valami szuper, de én szeretem, megszoktam, fura lenne letörölni mindent és odadni másnak.
2015. máj. 25. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!