Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Irodai jellegű munkánál...

Irodai jellegű munkánál mennyi idő után mentél el táppénzre terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Hányadik hétben mentél el végleg, amikor már szülésig táppénzen maradtál, illetve, ha közben is elmentél, majd vissza, az mikor volt és meddig (esetleg hányszor)?

Aki végig dolgozott, mit jelent? Hányadik hétben kell (vagy ajánlott) már mindenképp otthon maradni?

Állandó délutános műszak (13:40-21:40), otthonról 12 óra után 10 perccel történő elindulással, és 23:15-kor hazaérkezéssel mennyire bírható? Tudom, terhessége válogatja, de mégis? (minden órában 10 perc pihi van, és 1x 20 perc kajaszünet)

2015. márc. 31. 20:23
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
33 hetesen mentem el táppénzre.
2015. márc. 31. 20:35
 2/22 anonim ***** válasza:
60%
Én 39. hétig dolgoztam. Másik.megyébe jártam be, általában reggel 6-kor indultam és este hatra értem haza. A vége felé már többet dolgoztam egy közelebbi telephelyünkön, illetve ha úgy éreztem, akkor elkérhettem a céges autót, hogy később indulhassak itthonról és előbb haza érjek. A munkámat szerettem, habár stresszes volt és nagy felelősséggel járt. Ha előről kezdhetnem, és így csinálnám, én bírtam. Esténként még ha kellett segítettem a lakásfelújításban, vittem a háztartás rám eső részét.
2015. márc. 31. 20:41
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Első babával 34 hetesen, másodikkal 28 hetesen mentem el táppénzre. A másodikkal elég rosszul voltam, nem bírtam a napi 9-10 óra ülést, és 2 óra utazást.

Tényleg terhessége válogatja. Elsővel nagyon jól voltam, a végén viszont már nehéz volt a mozgás, na meg örültem, hogy van egy kis időm magamra és vásárolni a babának. Másodikkal szívem szerint már korábban is eljöttem volna, mert minden nap rosszul voltam. Nem volt könnyű terhességem.

A lényeg, hogy ha már nem kényelmes, akkor szólj az orvosodnak.

2015. márc. 31. 20:42
 4/22 anonim ***** válasza:

Gyakorlatilag ez egy 8 órás munkaidő, csak nem nyolckor kezdődik reggel.

Én a 35. hétig dolgoztam. Ment volna tovább is, csak pont akkor kezdtek kicsúcsosodni a cégen belüli hatalmi harcok, én meg pont tűzközelben voltam és nyaldostak a lángok. Végül a férjem mondta, hogy hagyjam a fenébe, az a néhány hét nem éri meg, hogy minden este ökölbe szorult fejjel menjek haza.

Én általában 8.15-re értem be és 18.30-19.00 között indulhattam haza. Tehát minimum napi 10 óra meló volt. Ha nincsenek ezek a cicaharcok és nem a vezetőség sejhajában dolgozom, akkor akár végig is bírtam volna.

2015. márc. 31. 20:48
 5/22 anonim ***** válasza:
Én 38. hétig dolgoztam, akkor volt karácsony, utána már nem mentem. Nem voltam táppénzen, rögtön tgyással indítottam (akkor még az volt).
2015. márc. 31. 20:53
 6/22 anonim ***** válasza:
én is a 39. hétig dolgoztam, pénteken még dolgoztam, vasárnap meg megszuletett a fiam. én reggel 8 tol este 6 ig dolgoztam, mindennap.
2015. márc. 31. 21:15
 7/22 A kérdező kommentje:

Dolgozhatnék felváltva, egy héten délelőtt, másikat délután, vagy csak délelőtt, de így éri meg, hogy a korábbi folyamatos műszak (éjjel is) pótlékainak megfelelő bért kapjak.

Köszönöm a válaszokat!

2015. márc. 31. 21:46
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
A 25. hétig dolgoztam a munkahelyemen 8-16.45-ig és utána még tanítottam 17-20-ig hétfőtől péntekig. A tanítást abbahagytam a nyári szünet miatt, de nem is bírtam volna tovább a kettőt. 30. héten veszélyeztetett terhes lettem, feküdnöm kellett a 36. hétig, utána már nem mentem vissza.
2015. márc. 31. 22:06
 9/22 anonim ***** válasza:
Hasonló feltételekkel a 37. hétig dolgoztam.
2015. márc. 31. 22:13
 10/22 A kérdező kommentje:

Egy nagy problémám van a csak délutánnal. Vasárnap estétől szombat reggelig nem beszélnék a férjemmel élőben, úgy látnánk egymást, hogy a másik alszik.

Mivel ő hajnalban kel (3:20-kor megy el itthonról), mire én hazaérek, már alszik. Maradna a hétvége közös.

2015. márc. 31. 22:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!