Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Irodai jellegű munkánál...

Irodai jellegű munkánál mennyi idő után mentél el táppénzre terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Hányadik hétben mentél el végleg, amikor már szülésig táppénzen maradtál, illetve, ha közben is elmentél, majd vissza, az mikor volt és meddig (esetleg hányszor)?

Aki végig dolgozott, mit jelent? Hányadik hétben kell (vagy ajánlott) már mindenképp otthon maradni?

Állandó délutános műszak (13:40-21:40), otthonról 12 óra után 10 perccel történő elindulással, és 23:15-kor hazaérkezéssel mennyire bírható? Tudom, terhessége válogatja, de mégis? (minden órában 10 perc pihi van, és 1x 20 perc kajaszünet)

2015. márc. 31. 20:23
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Ennyire nem kellhet az a műszakpótlék... kérd magad délelőttre, és kész.
2015. ápr. 1. 08:54
 12/22 anonim ***** válasza:

Normál irodai szellemi munkában a 37. hétig dolgoztam, utána az éves szabadságaimat vettem ki, de még simán bírtam volna.

(az más kérdés, hogy a kiírt dátumhoz képest majd 2 héttel túlhordtam :)

Kérdező: konzultálj munkajogásszal (esetleg neten is van ingyenes vagy jogifórum!)- az állapotodra tekintettel kérésedre délelőtti műszakba kell helyezniük, amennyiben ezt biztosítani nem tudják, részedre az állásidőre járó bér jár!

(igen, elveszted a műszakpótlékodat, de ez egy normális lehetőség a kismamák és a fiatalkorúak számára)

2015. ápr. 1. 09:55
 13/22 anonim ***** válasza:

Férjem folyamatos műszakban dolgozik, depressziós vagyok ha délutános pedig délelőtt és este is beszélünk. Én veszélyeztetett terhes vagyok de 7 hónapos koromig mindenképpen dolgozni akartam napi 3-4 ora utazással és 8 órás ulomunkaval.

Szerintem nem ér annyit az a pótlék hogy allandoan aludni lassatok egymást.

2015. ápr. 1. 10:57
 14/22 A kérdező kommentje:

De ha állandó délelőttös vagyok, nekem is 2:25-kor kell kelnem. Az sem egészséges egy kismamának, nekem nem terhesen is maga volt mindig a kénköves pokol.

Ha csak délelőttbe dolgozok, nem is érdemes bejárnom, mert akkor már inkább táppénz, és nem csökkenti a juttatásaimat. Állandó délelőttben alig keresnék valamit, és az is beleszámít a csed és gyed kiszámításába.

2015. ápr. 1. 11:27
 15/22 A kérdező kommentje:
Senki sem kötelezne állandó délutánra, én kérném. Mivel csak így egyenlítődik ki a korábbi folyamatos műszakban megkeresett pótlék. Ha akár felváltva, akár simán délelőttbe járok, jobban járok táppénzzel, mert igaz, táppénz alatt keveset kapok, de legalább a műszakpótlékos bérem alapján kapok juttatást majd.
2015. ápr. 1. 11:29
 16/22 anonim ***** válasza:
Figyelj.. Ezt senki nem tudja eldönteni helyetted. Ha úgy találod jónak el tudsz menni táppénzre attól mert a legtöbb kismama dolgozik sokáig. Az átlagnak azért tegyük hozzá hogy nem kell új helyzethez szoknia. Én rengeteget gondolkoztam azon hogy mi legyen. Folyamatos műszakban dolgoztam kemény fizikai munkát. Új munkakört kaptam volna terhesség miatt és én akartam dolgozni de beszéltem sok kismamával hogy kevesebb az alapjuk is nekem pedig túl sok veszíteni valóm lett volna. 182 ezer az alapom és minimálbért kaptam volna. Így gondolkoztam mi legyen sokáig mert semmi kedvem nem volt itthon ülni, nem tudom végül hogy döntöttem volna de az orvos megtette helyettem mivel ugye veszélyeztetett lettem. De nem bánom hogy nem dolgozok, így maradt az alapom. Egyébként ugyanannyi pénzért utaztam volna 3-4 órát stb.. Még lehet így kapok jobban.
2015. ápr. 1. 11:36
 17/22 anonim ***** válasza:
52%
Bírom ezt a sok sztahanovista kismamát, akik azért is megmutatják, hogy ők milyen kemények, mert a melóhelyről mennek szülni....Hát én meg élvezem az itthonlétet, elvégre ez egy más állapot. Nem szabad stresszelni és sokat kell pihenni.Itthon is van mit csinálni, főként, hogy már van egy gyerekem.:)
2015. ápr. 11. 17:55
 18/22 anonim ***** válasza:
Utolsó, az eszedbe sem.jut, hogy valaki szereti a munkáját és örömöt okoz neki, hogy azt csinálhatja, amit csinál? Én így voltam. Emellett a kollégáim a legjobb barátaim voltak és most is azok. Nem bányában dolgoztam, hanem irodában, nem hajtottak minket mint az állatokat, tudtunk beszélgetni, normálisan enni, pl terhességi cukros voltam, nekem nagy segítséget jelentett, hogy minden nap fel kell kelnem ugyanakkor, van egy napi ritmus, a kollégák is biztattak, de hogy könnyű dolgom legyen, velem együtt diétáztak. Egy hetet voltam itthon szülés előtt, sokkal nehezebb volt magam rávenni, hogy időben felkeljek, hogy meglegyen időben a reggelim. Kilenc hónapot meg nem tudtam volna azzal kihúzni, hogy simogatom a hasam és pihenek. De nekem a munkám a hobbim, azért tanultam hét évig ezt, mert érdekel, szeretem. Míg itthon voltam a fiunkkal, addig is foglalkoztam vele. Emellett én olyan vagyok mint egy energiabomba, nekem kell, hogy csinalhassak valamit, pörögjek. Nem tudom, hogy neked miért szúrja a szemed, ha valaki ilyen?
2015. ápr. 11. 19:46
 19/22 anonim ***** válasza:
Nekem nem ez szúrja a szemem...teljesen megértelek téged és azt aki emiatt dolgozik..ez tök jó dolog, h. azt csinálod amit szeretsz és jól is érzed magad....Én azokat nem értem meg, akik direkt szadizzák magukat, meg h. kell a pénz, meg tényleg azért h. elmondhassák ők milyen f...sza csajok, mert végig dolgoztak, de közben meg már rohadtul fáradtak, kimerültek..minden bajuk van, sőt lehet h. még a születendő babájuk egészségét is veszélyeztetik és közben persze lenézik azt , aki otthon van táppénzen.Én sem jókedvemből vagyok itthon, mert gyárban robotoltam 12 órában,éjszakáztam, nem is dolgozhatnék már ott, még ha akarnék se...de egyébként egy irodai meló is lehet olyan megterhelő, főként mentálisan, szóval akkor is mérlegelnék, ha ilyen helyen dolgoznék.
2015. ápr. 15. 09:38
 20/22 A kérdező kommentje:

Én is nagyon szeretem a munkámat, csak a munkarend nem túl terhesbarát, mivel 3 műszak folyamatosba járok jelenleg.

Nem akarok mártír lenni, elsősorban nem is azért akarnék dolgozni tovább, mert nem lehetnénk meg a férjem fizetése + én táppénzemből, hanem úgy érzem, túl sok idő lenne itthon. Néha, ha több napot vagyok itthon, már nem tudok magammal mit kezdeni. Nem akarnék teljesen bekattanni terhesség alatt, kell a közösség.

2015. ápr. 15. 10:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!