Irodai jellegű munkánál mennyi idő után mentél el táppénzre terhesség alatt?
Hányadik hétben mentél el végleg, amikor már szülésig táppénzen maradtál, illetve, ha közben is elmentél, majd vissza, az mikor volt és meddig (esetleg hányszor)?
Aki végig dolgozott, mit jelent? Hányadik hétben kell (vagy ajánlott) már mindenképp otthon maradni?
Állandó délutános műszak (13:40-21:40), otthonról 12 óra után 10 perccel történő elindulással, és 23:15-kor hazaérkezéssel mennyire bírható? Tudom, terhessége válogatja, de mégis? (minden órában 10 perc pihi van, és 1x 20 perc kajaszünet)
Normál irodai szellemi munkában a 37. hétig dolgoztam, utána az éves szabadságaimat vettem ki, de még simán bírtam volna.
(az más kérdés, hogy a kiírt dátumhoz képest majd 2 héttel túlhordtam :)
Kérdező: konzultálj munkajogásszal (esetleg neten is van ingyenes vagy jogifórum!)- az állapotodra tekintettel kérésedre délelőtti műszakba kell helyezniük, amennyiben ezt biztosítani nem tudják, részedre az állásidőre járó bér jár!
(igen, elveszted a műszakpótlékodat, de ez egy normális lehetőség a kismamák és a fiatalkorúak számára)
Férjem folyamatos műszakban dolgozik, depressziós vagyok ha délutános pedig délelőtt és este is beszélünk. Én veszélyeztetett terhes vagyok de 7 hónapos koromig mindenképpen dolgozni akartam napi 3-4 ora utazással és 8 órás ulomunkaval.
Szerintem nem ér annyit az a pótlék hogy allandoan aludni lassatok egymást.
De ha állandó délelőttös vagyok, nekem is 2:25-kor kell kelnem. Az sem egészséges egy kismamának, nekem nem terhesen is maga volt mindig a kénköves pokol.
Ha csak délelőttbe dolgozok, nem is érdemes bejárnom, mert akkor már inkább táppénz, és nem csökkenti a juttatásaimat. Állandó délelőttben alig keresnék valamit, és az is beleszámít a csed és gyed kiszámításába.
Én is nagyon szeretem a munkámat, csak a munkarend nem túl terhesbarát, mivel 3 műszak folyamatosba járok jelenleg.
Nem akarok mártír lenni, elsősorban nem is azért akarnék dolgozni tovább, mert nem lehetnénk meg a férjem fizetése + én táppénzemből, hanem úgy érzem, túl sok idő lenne itthon. Néha, ha több napot vagyok itthon, már nem tudok magammal mit kezdeni. Nem akarnék teljesen bekattanni terhesség alatt, kell a közösség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!