Másnak is megnézték cukorterhelésnél az szirup megivása előtt a vércukor szintjét?
Itt nálunk nem nézték külön cukormérővel. Levették éhgyomorra, aztán meg kellett inni a löttyöt és rá pár órára meg lett az eredménye.
Első babámnál picit magasabb lett, ezért az utolsó hetekben diétáznom kellett, a második babánál már minden rendben volt az értékekkel.
Terhesen nem nézték, de korábban voltam ilyen vizsgálaton, az úgy működött, hogy levették az éhgyomrit, majd megnézték laborban, kb egy óra volt, és csak utána ihattam meg a cukros vizet.
Én terhességi cukros voltam, két hetente jártam próbareggelizős vérvételre, akkor többször mértem magamnak én is, hogy lássam jól működik-e a mérőm, és hogy ne idegeskedjek az eredmény miatt amíg elkészül délutánra. Mindig csak 3-5 tized eltérés volt és mindig felfelé, tehát többet mert a mérőm. De ez függ sok mindentől, pl mennyi vért cseppentesz rá, az első cseppet nem is szabadna hivatalosan, nem mindegy az sem, hogy mekkora fényben csinálod stb.
Nem lehet olyat kijelenteni, hogy a vércukormérő készülék és a labor eredmény között mindig x eltérés van és mindig ugyanabba az irányba. A laboros érték pontos. A vércukormérővel mért érték egy picit eltérhet ettől, de van amelyik mérő magasabbat mér egy kicsit, van amelyik alacsonyabbat, sőt ugyanaz a készülék is mérhet egyszer alacsonyabbat, máskor meg magasabbat, mint a labor. Meg az sem mindegy milyen minőségű a készülék.
Nekem egy accuchek készülékem van. Nagyon kicsi szokott lenni az eltérés a laborhoz képest, 2-3 tized. Ez egy nagyon jó készülék, de ha közvetlenül egymás után megmérem a cukrom abban is előfordul 1-2 tized eltérés. Ez belefér a tűréshatárba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!