Mekkora vércukoringadozás fogadható el terhességi diabéteszben maximálisan, ami még nem árt a babának?
Figyelt kérdés
30 hetes kismama vagyok, a mai méréseim közül a legalacsonyabb 4,3, a legmagasabb 8,5 volt. A diétát betartom, mozgok rendszeresen. Nagyon el vagyok keseredve! A diabetológus szerint még nem kell inzulin. De nem ártunk így a babának?2015. márc. 16. 17:50
1/4 anonim válasza:
Ha ő azt mondja hogy nem kell inzulin akkor ne aggódj. Csinálja ezt egy ideje. Mondta hogy milyen értékkel szólj neki vagy ilyesmi?
2/4 anonim válasza:
Szia! Nekem az éhhommit 6 alá kellett vinnem, az étkezés után 1 órával mértet pedig 7 alá. Nekem sem sikerült, mondjuk én napi 4x inzulint szúrtam, nem keveset.
Ha a 4,3 éhgyomri, vagy étkezés után 1 órával mért, az nem vészes. A 8,5 magas mindenképpen. Engem egy ilyen értékért lecsesztek, és emeltek az inzulinon.
Ha reggeli után mérsz ennyit, az előfordulhat, mert a reggeli értéket a legnehezebb beállítani. Lehet a diétán kellene pontosítani.
Ja, én inzulint nem erre az értékre kaptam, terhelésen éhommi 8,3 volt, 2 órás pedig 13. Na arra rögtön inzulint írtak ki.
3/4 anonim válasza:
2. vagyok, diabetológussal mindenképpen beszéld meg. Füzetet vezeted az étkezésekkel? Mi mindig átnéztük, és átbeszéltük, mit csináltam rosszul.
4/4 A kérdező kommentje:
Nekem úgy indult, hogy a 25. héten az éhomi 6,3, a két órás terheléses 6,2., akkor javasolták a diétát annak érdekében, hogy lemenjen az éhomi 5,3 alá. Azt mondták a terheléses jó, azzal ne is foglalkozzak, aztán volt egy kontrollmérés már a 29. héten, amikor 9 lett a 30 g ch reggeli után az 1 órás érték. Azóta méregetem itthon. A tegnapi 4,3 nem éhomi volt, hanem uzsonna előtti, az éhomim 5,1 volt. A 8,5 a reggeli után egy órával mért érték. Excelben vezetem egyébként a méréseket, meg a szénhidrátbevitelt, pénteken megyek diabetológushoz legközelebb. Egyébként ilyen nagy ingadozás nem szokott lenni a minimum érték eddig 5 körül mozgott, az egy órásat meg többnyire azért tudom 7 alatt tartani, bár heti 3-4-szer azért nagyobb lesz. Csak féltem a babát, bár állítólag a stressz is felviheti... de azt nehezen küzdöm le sajnos.
2015. márc. 17. 09:06
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!