GDM-es kismamák ti milyen vércukor értékeknél kaptatok inzulint? Az emelkedett éhgyomri miatt is adnak? Az étkezés utáni vércukor meddig jó? Mikor kell mérni 1 vagy 1,5 óra múlva? Az étkezés kezdetétől vagy végétől számoljam az időt?
Én is fogytam már 2 kg-ot mióta diétázok, és nagyon gyakran vagyok éhes, gondolom ez sem túl jó a babának.
Az éhgyomrinál úgy tudom 5,3 a határ, amit még nem sikerült produkálnom, többnyire 5,5-öt mérek reggelente.
Nekem 8 volt az éhommi, 12,9 a 120 perces terheléses. Rögtön inzulin lett belőle, napi 4x 18-20 egység közötti mennyiségben. Egyébként jól leírta az előttem szóló, terhelésnél a 7 feletti már gondot jelez. Nekem evés után egy órával kellett mérnem, addig emelték az inzulinom, míg 7 , vagy az alatti lett.
Egyébként nekem a 26.heti terhelésnél állítólag jó értékeim voltak a nődoki szerint, bár aztán a diabetológus elmondta, az 5,8-as éhhommi már nem igazán ideális. A 32.héten végzett labor már 6,9-es értéket mutatott, ekkor csináltattak még egy terhelésest, ennek lettek a fent említett gyönyörű eredményei. Én a diabetológusnak hittem, ez az ő szakterülete.
Bár az inzulint elhagyhattam, de a szülés után is megmaradt a diabéteszem. Valószínűleg már lappangott terhesség előtt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!